PREŽIVELI STE TURKE, NEMCE I NATO - IZDRŽITE! Šok intervju kontroverznog britanskog desničara - OVO JE NJEGOVA PORUKA!

Autor: J. ŠIJAN

Vesti

23.05.2022

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Militantni britanski hrišćanski aktivista, desničar-patriota, opsesija Marinike Tepić...

PREŽIVELI STE TURKE, NEMCE I NATO - IZDRŽITE! Šok intervju kontroverznog britanskog desničara - OVO JE NJEGOVA PORUKA!

Foto: printscreen

Sve je ovo naš sagovornik Džim Dauson, zavisno od toga ko o njemu govori.

Proteklih dana boravio je u Beogradu kao gost Miše Vacića, koji je bio predsednički kandidat na minulim izborima. Srpski telegraf je u razgovoru s Dausonom pokušao da otkrije šta je od svega onoga što se o njemu priča tačno.

Dauson je četiri decenije aktivan, ne samo na britanskoj političkoj sceni već i širom planete, a magazin Tajms ga je nazvao nevidljivim čovekom britanske desnice.

Šira srpska javnost za njega je čula kada je 2017. Marinika Tepić, tada poslanica u parlamentu, tražila odgovore o delovanju Dausona u Srbiji i njegovim posetama našoj zemlji.

Zato je naše prvo pitanje za Dausona bilo da li je upoznao Tepićevu.

Ne, nisam imao priliku da je upoznam. Ona je govorila neke zaista loše stvari, gotovo lude stvari o meni u parlamentu. Neko je ovde potpuno u krivu. Ne znam čije su oni igračke, da li Soroševe, ali nemam pojma zbog čega veruje u sve te loše stvari koje priča o meni.

Na Tviteru ste napisali da ste patriota, antikomunista, antinacista, specijalista za politički marketing, vernik, poštovalac Isusa Hrista. Ko ste vi zapravo?

- Ne volim komunizam, ne volim naciste, moj otac se borio u Drugom svetskom ratu protiv nacista, ne shvatam ni Britance ni Srbe koji podržavaju naciste. Mislim da moramo da se vratimo veri i da je tu rešenje svih naših problema. Dok to ne uradimo, ludilo će se nastaviti. Dolazim iz radničke klase i kad si patriota, ispada da je to neki prljav posao, a nije. Biti patriota je časna stvar.

Kako vidite srpsku politiku?

- Vučić je jako spretan, veoma inteligentan i veoma mnogo zna. Mnogo više nego što to ljudi mogu da pretpostave. On je sada pod neverovatnim pritiskom EU i Amerike. S obzirom na situaciju u Evropi, rat u Ukrajini i odnose s Rusijom, predsednik Vučić daje veoma odmerene i pametne izjave. Ne poznajem ga lično i ne pokušavam da zaradim neke poene, ali mislim da je jako spretan i vešt političar. On mnogo dobro razume položaj Srbije i šta možete da uradite.

Govorite o pritiscima Zapada. Hoće li Srbija morati da odluči na koju će stranu?

- Srbija neće morati ništa da odluči. Zapad će sam to učiniti, reći će ili ste za nas i napadate Rusiju s nama ili ste protiv nas. Znam i verujem da je ovo što vam govorim istina i da će se za pet ili 10 godina pokazati da sam bio u pravu. Zapad propada, ne zato što ja tako kažem, već su to očigledne neminovnosti. Ostanite jaki pet godina i videćete. Preživeli ste vi mnoge napade gledajući unazad. Turci vam nisu mogli ništa, Habzburgovci takođe, Nemci vas nisu uništili, NATO takođe, tako da, molim vas, Zapad propada. Izdržite još malo.

Aktuelna tema je rat u Ukrajini. Putin je započeo agresiju na jednu suverenu zemlju.

- Amerikanci i Britanci provociraju ovaj rat, finansiraju ovaj rat i promovišu ga. Nisam nikada sreo Putina, ali sam svestan da su mnogi ljudi, a tu ubrajam i sebe, prosto hipnotisani Putinom. Iskreno, nisam ja veliki Rus niti sam njihov fan, ne. Nisam. Ja sam zapadnjak, ja sam Britanac. Da li mislim da je Putin besprekoran u svemu, ne. Apsolutno ne. Ali ako poredimo Putina i Borisa Džonsona ili Džoa Bajdena, ogromne su razlike. 

Tramp mi nije kupio kuću u Španiji

Pisalo se da vam je Tramp kupio kuću u Španiji?

- Tramp mi nikada nije dao nijedan peni. Tačno je da imam kuću u Španiji, ali ja je posedujem već 20 godina i to u vreme dok se on bavio potpuno drugim stvarima, nije tada bio predsednik. Ne, nikada mi ništa Tramp nije dao, nikada nisam razgovarao s njim. Ni od Putina ni od Trampa nikad ništa nisam dobio.

Bio sam za Bregzit, nama su drugi iz EU uzimali novac

Šta mislite o Bregzitu?

- Ja sam se zalagao za Bregzit. Mi smo Britanci, ne treba nam ni Francuska ni Rumunija ni Poljska ni ostale evropske zemlje. Oni nama ne trebaju, mi trebamo njima. Mi uvek dajemo novac za njih, nikad nam se taj novac ne vraća, zašto bismo želeli takav odnos.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading