PALMA O MARTOVSKOM POGROMU: Srpsko Kosovo je 2004. godine bilo ono što je Mariupulj danas

Autor:

Vesti

17.03.2022

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma govorio je o Ukrajini, kršenju međunarodnog prava i martovskog pogromu Srba sa Kosova i Metohije.

PALMA O MARTOVSKOM POGROMU: Srpsko Kosovo je 2004. godine bilo ono što je Mariupulj danas

Foto: printskrin

Oni koji se danas čude dešavanjima u Ukrajini su u stvari autori propasti međunarodnog prava, a svoju "doktorsku disertaciju" pod nazivom "rušenje međunarodnog prava" "odbranili" su na Kosovu i Metohiji. 17. mart 2004. godine je samo posledica podstrekivanja i podrške terorizma na Kosovu i Metohiji .

Martovski pogrom srpskog civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji i rušenje srpske imovine i crkava i proterivanje srpskog stanovništva nastavak je bombardovanja iz 1999. godine. Teroristi iz OVK su imali i 1998. i 1999. i 2004. i 2008. godine podršku onih koji su ih stvorili, finansirali i trenirali, a to su neke zemlje Evropske unije i deo političkog establišmenta iz Sjedinjenih Američkih Država - ocenio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

OVK

- Teroristi su znali da imaju podršku i da za sva ubistva, mučenja, rušenja i pogrome neće da odgovaraju. Uvek je isti scenario kao u Markalama u Sarajevu, kao u Klečki i u Račku koji je izmišljen i zbog koga je Srbija bombardovana. Optuže se Srbi i tako je informacija o navodnom davljenju trojice albanskih dečaka u reci Ibar u selu Čabra u srpskoj opštini Zubin Potok munjevito prošla svetom. Odmah su tu nameštenu i lažnu informaciju objavili svi svetski mediji. Kampanja etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije od tog 17. marta trajala je tri dana. Tih dana je proterano 4012 srba, ubijeno 19 a etnički potpuno očišćeno 6 gradova i 9 sela. Međunarodni predstavnici iz Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država su taj pogrom nazivali “akcijom” ili “organizovanom akcijom” ili čak “spontanom reakcijom” i menjali su svoje iskaze šta se dešavalo, odnosno šta su videli.

Republika

Foto: E-stock

Dragan Marković Palma

Oni su ignorisali posledice i čak javno opravdavali albanske teroriste. I umesto da međunarodni poredak kazni teroriste u srcu Evrope, četiri godine kasnije, 2008. godine, sledi nagrada. Čelnici terorističke OVK umesto da zaduže prugasto odelo i da se tretiraju kao Bin Laden, oni u Prištini proglašavaju nezavisnost uz direktan prenos na CNN – u, BBC – iju i Euronenjsu. I tog 17. marta 2004. kao i 1999. godine srpsko Kosovo je bilo Mariupolj. Žalim stradanje civila ma gde se ono dešava, ali to onda nisu žalili oni koji danas plaču nad ukrajinskim civilima, a isti su proizveli i jednu i drugu nesreću - rekao je Marković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading