JOKIĆ = LEBRON! Srbin će opet biti MVP

Autor:

Sport

17.03.2022

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denver Nagetsa su u noći između srede i četvrtka ubedljivo pobedili Vašington Vizardse, a kao i obično najzapaženiji je bio Nikola Jokić.

JOKIĆ = LEBRON! Srbin će opet biti MVP

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Lebron Džejms

Aktuelni MVP NBA lige je meč završio sa 29 poena, 13 skokova i osam asistencija, a sve to je uradio za samo 26 minuta na parketu.

Trener tima iz Kolorada Majk Meloun je posle meča objasnio zašto Džoker nije imao veću minutažu.

Nikolu su pomalo zatezala leđa, nisam želeo da ga vraćam na parket. Izveo sam ga i ovi momci koji su igrali, učinili su da to ne moram da radim. Ne želite žestoku borbu svako veče, svakako da vam je prijatnije da imate 18 poena na 3:15 do kraja. Ovo je najvažniji meč, to kažem za svaki meč u sezoni. Sada nam sledi Klivlend, igraju na visokom nivou. Igrali smo ranije sa njima, pobedili su nas, biće sjajno ako nađemo način da nastavimo ovu seriju pobeda i na njihovom terenu - rekao je Meloun.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Majk Meloun

Denver je ove sezoneostvario ukupno 42 pobede, od čega čak 22 u gostima.

Kad igramo na strani postajemo ono što jesmo, igramo po tom mentalitetu, svi su protiv nas. Nema nikakvih digresija. Svesni smo da ako želite da budete jak tim u plej-ofu, morate da zaštitite svoj domaći teren, ali morate i da imate sposobnost da odete u goste i dobijete neke zaista teške utakmice. Setite se prošle godine, pobedili smo Portland na strani u meču broj šest. Mislim da se moji momci ne plaše izazova, vole da pobeđuju na strani.

Na kraju, Meloun je zaključio da je realnost da Nikola Jokić ove godine odbrani MVP titulu.

U poslednje tri godine, to kako igramo, ne samo što pobeđujemo, izaziva veliku pažnju navijača. Najveći ključ u svemu tome je Nikola, broj dresova Nikole Jokića koji vidimo svaki put kada odemo negde, govori o njegovoj veličini. On je igrač koji nije poštovan samo u Denveru, već globalno, pre svega zbog stila njegove igre i njene efektivnosti. To me podseća na to kada sam pet godina bio u Klivlendu, sa Lebronom, tako mnogo puta na strani, kada bi izlazio sa terena, dobijao bi ovacije. Tako je dobijao šansu da bude MVP, to je poseban znak poštovanja i to sve više viđamo i u slučaju Nikole Jokića - poručio je Meloun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading