UŽASAN SCENARIO! JOANIKIJE: Hteli od Crne Gore da prave MALU UKRAJINU!

Autor:

Vesti

14.03.2022

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi svetski mešetari su, naravno, tu gledali svoj interes, kaže crkveni velikodostojnik

UŽASAN SCENARIO! JOANIKIJE: Hteli od Crne Gore da prave MALU UKRAJINU!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Crna Gora je projektovana da bude mala Ukrajina, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije. Mada Joanikije nije ulazio u detaljnije obrazlaganja svoje tvrdnje, jasne su paralele između Ukrajine, u kojoj ratuju dva naroda iste vere, i Crne Gore, u kojoj bi se, da je plan o kojem govori mitropolit uspeo, međusobno sukobili bratski i pravoslavni Srbi i Crnogorci.

Joanikije je, komentarišući dešavanja u svetu, rekao da je i Crna Gora bila planirana za takav scenario, a razlog tome je, kako je istakao, bezbožništvo koje dolazi sa strane.

JASNA PARALELA

- Mnogi svetski mešetari su, naravno, tu gledali svoj interes. Kao što vidite, premnogo je laži. Mi moramo da se saosećamo s pravoslavnim narodom u Ukrajini, pre svega da se molimo Bogu za taj narod, koji se, nažalost, međusobno zavadio. A to nam ne deluje nepoznato, i kod nas je mnogo podela i zavada. Pa i Crna Gora je projektovana da bude mala Ukrajina - istakao je mitropolit Joanikije.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

PRILAZ CETINJU, 4. 9. 2021: Da je tada pala krv, tokom protesta pred ustoličenje Joanikija, ko zna šta bi dalje bilo

 

Povlačeći paralelu između Rusa i Ukrajinaca, sa Srbima i Crnogorcima, koji su, može se reći, isti ili bratski narod, mitropolit nije precizirao na koga je tačno mislio kada je rekao da su u Crnoj Gori planirali da naprave malu Ukrajinu. U izjavi za Srpski telegraf lider Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković istakao je da se radi o zapadnim agenturama, koje su, sarađujući s domaćim izdajnicima, kovale pakleni plan. Taj plan bi, kaže, da nije sprečen, proizveo iste događaje kao u Ukrajini.

- Potpuno sam saglasan s izjavom mitropolita Joanikija i smatram da su taj pakleni plan kovale upravo zapadne agenture u našoj zemlji, u saradnji s domaćim izdajnicima s Milom Đukanovićem na čelu. Plan je bio potpuno isti, razdvojiti jedan narod, koji ima zajedničku kulturu, tradiciju, jezik i okrenuti ih jedne protiv drugih. Međutim, snagom naše SPC, mitropolita i vladika, ali i snagom srpskog naroda u Crnoj Gori, takav plan je na vreme zaustavljen. Mislim da su zapadne strukture prvi put doživele takav poraz u Crnoj Gori time što su naišli na tvrd orah, oličen u vidu srpskog naroda u našoj zemlji - kazao je Dajković.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Vladislav Dajković

 

PRANJE PARA

Potpuno suprotno mišljenje iznosi Darko Trifunović, direktor Instituta za međunarodnu i nacionalnu bezbednost. On za naš list kaže da bi takav scenario u Crnoj Gori bio posledica sukoba Moskve i Podgorice.

- Podgorica i Moskva su imale veoma dobre odnose dok su preko obale Crne Gore prali novac. Svi dobro znamo da je Rusija na taj način oprala stotine milijardi. Međutim, kada su se Moskva i Podgorica zakačile, račun su htele da ispostave Srbiji i Beogradu, te je došlo do sukoba, gde je svaka strana koristila svoje eksponente. Rusija je odlučila da u sukob s Crnom Gorom uvuče srpsku crkvu jer je bila svesna njene jačine, a druga strana je probala da se skloni iza NATO i Amerike - smatra Trifunović.

Eskobar: Putin spreman na sve opcije na Balkanu

Republika

Foto: printscreen

Gabrijel Eskobar

 

Specijalni izaslanik SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je juče da se Putinu, naročito kada je reč o zapadnom Balkanu, mora stati na put.

- Crna Gora ostaje privlačna meta za Moskvu i zato SAD i evroatlantski partneri treba da unaprede kolektivne napore da se suprotstave neprijateljskim akcijama predsednika Rusije Vladimira Putina. Kako se ova humanitarna katastrofa odvija, morate se zapitati za šta je Putin spreman negde drugo, uključujući i zapadni Balkan - kazao je Eskobar.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading