SUBNOR protestuje zbog poređenja Ane Brnabić za nacistima

Autor:

Vesti

24.01.2022

12:04

SUBNOR Srbije saopštio je danas da je zabrinut zbog poređenja srpske premijerke Ane Brnabić sa činovnikom nacističke Nemačke u medijskom sadržaju ,"Junaci doba zlog-Ana Brnabić'".

SUBNOR protestuje zbog poređenja Ane Brnabić za nacistima

TV Pink/printscreen

- Taj potez je sraman. Zateknuti smo činjenicom da je N1 sebi dozvolio da emituje medijski sadržaj koji podstiče reviziju istorije i relativizuje nacistička zlodela, Holokaust i genocid. U želji da privuku pažnju publike i da na kraju ostave upečatljiv efekat, uvredili su sve žrtve fašizma ali i građane Srbije. Umesto toga utisak koji su ostavili je neprofesionalnost i nepoštovanja stradalih u logoru Majdanek - naveo je SUBNOR. 

Organizacije je istakla da je poređenje sadašnjih političara, koji deluju u demokratskoj multikulturalnoj i multietničkoj državi sa jasnim antifašističkim opredeljenjem i tradicijom koju negujemo, sa nacistima nemoguće i da bi moglo da padne na pamet samo nacističkim propagandistima kao što su Oto Ditrih i Jozef Gebels, koji su na isti način satanizovali Jevreje i njihove političare. 

"Želimo da skrenemo pažnju javnosti da je ovaj medijski sadržaj deo svetskog trenda u kojem se vrši revizija istorije i relativizacija zločina sila Osovine nad svetskim stanovništvom i zla zbog kog su milioni ljudi izgubili živote, od kojih neki u najvećim koncentracionim logorima kao što su Aušvic, Jasenovac, Dahau, Majdanek... Zatečeni smo neznanjem i neobrazovanošću autora koji su sebi dozvolili da se igraju sa logorima smrti i poređenjem sadašnjih državnih službenika i njihovih dela sa takvim zverstvima, što je krajne neukusno u svakom umetničkom i novinarskom izražavanju", naglašava se u saopštenju .

Zaključuje se da se SUBNOR nada izvinjenju autora "kakofonije od dokumentarca" žrtvama fašizma, kao i da će uvideti razmere zločina koji su Nemačka i njeni saveznici tokom Drugog svetskog rata počinili.

Komentari (4)

Loading
Zoran Đurđević

24.01.2022 12:13

Pa zar nije ta Individua, takođe neke od političkih proivnika nazivala fašistima, npr Boška Obradovića .... "Sve se vraća, sve se plaća", što bi rekao naš narod

Andreja

24.01.2022 12:45

Treba tražiti pravdu na sudu a ne izjavama za novine.