OVAKO "NEZAVISNI MEDIJI" ZAMIŠLJAJU DRŽAVU: Premijerka Srbije razočarana mišljenjem Šolakovih novinara o partnerima Srbije (VIDEO)

Autor:

Vesti

18.01.2022

16:48

Danas je u Vladi Srbije održana pres konferencija, na kojoj su uz predsednicu Vlade Anu Brnabić i dve ministarke – Zorane Mihajlović i Jadranke Joksimović, učestovovali i parneri iz inostranstva. Tema konferencije bila je projekat “EU za Zelenu agendu u Srbiji”.

OVAKO "NEZAVISNI MEDIJI" ZAMIŠLJAJU DRŽAVU: Premijerka Srbije razočarana mišljenjem Šolakovih novinara o partnerima Srbije (VIDEO)

Republika

Novinarka Newsmax Adrija, imala je pitanje za premijerku koje je insinuiralo da je ova konferencija sazvana zbog izvesnog dopisa javnih preduzeća od pre četiri dana, o tome da su oni protiv zelene agende.

rema mišljenju nezavisnih medija, Fransin Pikap, stalna predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Republici Srbiji, Anika Ben David, ambasadorka Kraljevine Švedske, Alesandro Bragonzi, šef regionalnog predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan i Emanuele Žiofre, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji su ljudi na dugme, koje premijerka može za četiri dana da okupi kako bi odgovorili na neki dopis. 

- Ne znam zašto imate tako nisko mišljenje o našim partnerima, ovo nisu aktivnosti koje se mogu organizovati za četiri dana i ova konferencija je planirana mnogo, mnogo ranije. Ovo je posledica nečega na čemu mi radimo duže od godinu dana - odgovorila je premijerka.

Brnabić imala savet za N1

Nastavak konferencije protekao je o diskusiji o Rio Tintu. Iako je Vlada Srbije najavila da je blizu ukidanja svih potpisanih dozvola, još od 2004. godine kada je bivša vlast dovela Rio Tinto u Srbiju, to za neke medije nije dovoljno . Žaklina Tatalović je pokušavala da dobije odgovor koji ona želi, iako joj je Ana Brnabić više puta rekla da sve obaveze prema Rio Tintu datiraju iz vemena kada SNS nije bio na vlasti.

- A zašto na protestima, koje svake subote pokrivate, ne pitate tog Nebojšu Zelenovića zašto tada nije reagovao protiv Rio Tinta? Zašto ga ne pitate zašto je njegova tadašnja stranka dovela Rio Tinto u Srbiju, zašto kao gradonačelnik Šapca nikada reč nije rekao o tome, iako je iz tog kraja? Imate priliku svake subote, pa možete dobiti odgovore od njih na sva vaša pitanja - rekla je premijerka.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading