PREMIJERKA SRBIJE UPUTILA VAŽAN POZIV GRAĐANIMA! Brnabić: Izađite sutra na referendum i zaokružite "DA"

Autor:

Vesti

15.01.2022

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je građane da izađu sutra na referendum i glasaju za promenu Ustava u oblasti pravosuđa, koja će, kaže, doneti veću vladavinu prava i jače institucije u našoj zemlji

PREMIJERKA SRBIJE UPUTILA VAŽAN POZIV GRAĐANIMA! Brnabić: Izađite sutra na referendum i zaokružite "DA"

Foto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ

- Sutrašnji dan je izuzetno važan za čitavu našu zemlju, da nam se nikad ne ponovi takozvana reforma pravosuđa iz 2009. koja je ustvari bila čista politička čistka sudija. U jednom danu otpustili su 837 sudija, zato što nisu bili politički podobni, a ta čistka je sve građane koštala 44, 4 miliona evra - rekla je Brnabić novinarima u Obrenovcu gde je obišla dispečerski centar.

 

 

Premijerka je pozvala građane da glasaju za promenu Ustava, koja će, kako je naglasila, doneti nezavisno sudstvo i samostalno tužilaštvo.

Građani Srbije sutra će imati priliku da odgovore sa "da" ili "ne" na pitanje "Da li ste za utvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?".

Ustav se menja u oblasti pravosuđa da bi se srpsko zakonodavstvo uskladilo sa evropskim u procesu pristupanja Srbije EU, a promene se odnose na način izbora sudija i tužilaca kako bi se smanjio uticaj politike u tom procesu.

Njih onda više ne bi birala Skupština Srbije, već Visoki savet sudstva i Visoki savet tužilaca.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading