SRBIJA POD RAFALNOM PALJBOM, PRITISCI RASTU U IZBORNOJ GODINI: Tri ključne tačke frontalnog napada, STRANCI IMAJU JEDAN CILJ!

Autor: Republika

Vesti

04.01.2022

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da očekuje da će se u 2022. nastaviti pritisci na Srbiju da prizna Kosovo, odrekne se saveza i prijateljstva sa Kinom i Rusijom i dopusti reviziju Dejtonskog sporazuma.

SRBIJA POD RAFALNOM PALJBOM, PRITISCI RASTU U IZBORNOJ GODINI: Tri ključne tačke frontalnog napada, STRANCI IMAJU JEDAN CILJ!

Foto: Tanjug/pixabay

- Od nas će se, kao i svih ovih godina, tražiti da priznamo Kosovo i da prestanemo da na bilo koji način, pod obrazloženjem nemešanja u unutrašnje odnose, zastupamo interese srpske zajednice bez obzira gde Srbi živeli - kaže Vulin za Tanjug.

Smatra da se pritisci mogu očekivati i zato što ulazimo u izbornu godinu, a velike sile, kaže, uvek pokušavaju da izazovu destabilizaciju Srbije.

- Cilj svakog mešanja međunarodne zajednice u naš politički život i izbore jeste rušenje Aleksandra Vučića ili bar njegovo slabljenje - smatra Vulin.

Vučić izdržao pritiske

Ono što uliva nadu je, kako kaže, to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao da je u stanju da izdrži sve te pritiske i podseća da Vučić nije hteo da uvede sankcije Rusiji "po cenu političkog opstanka".


- A šta bi bilo da je to uradio, kako bismo se ove zime grejali, pošto bi bio gas za nas i kako bi došao da nije napravljen gasovod zbog kojeg su predsedniku Vučiću pretili svi, od Evropljana do Amerikanaca. Zahvaljujući tom gasovodu i što nismo uveli sankcije mi danas imamo gas ne samo najjeftiniji u Evropi nego i u dovoljnim količinama, a time niko ne može da se pohvali - ističe Vulin.

Ocenjujući situaciju u regionu kaže da je zabrinjavajuća, a da posebno brine inertnost i ćutanje međunarodne zajednice koja, kako kaže, ne želi mir i stabilnost na Balkanu i dopušta da se nastavi destabilizacija regiona, od pokušaja ukidanja Republike Srpske do stvaranja Velike Albanije.
Republika

Foto: printskrin

 

Vulin kaže da brojni neodgovorni političari pokušavaju da promene stvari koje se "ne smeju i ne mogu menjati", kao što su kaže, istina o jasenovačkom genocidu, stradanju spskog naroda u Oluji i Bljesku, shvatanja srpskog naroda da u Srebrenici nije bio genocid..


- Ne možete da pretite srpskom narodu da ćete ukinuti Republiku Srpsku i da je to sasvim u redu. Ne možete Srbima u Crnoj Gori zabraniti da pišu svojim pismom, da imaju svoju crkvu i odlučuju sami o sebi. Ne možete da ne sprovodite Briselski sporazum na KiM. To me zabrinjava i zato nisam optimista - kaže Vulin za Tanjug.

Kriza u BiH

Na pitanje da li vidi izlaz iz poltičke krize u BiH, Vulin ističe da među balkanskim narodima niko ne želi sukob, a Srbi pogotovo, ali smatra da je međunarodna zajednica neiskrena i da ne želi mir i stabilnost na ovim prostorima.

Ipak, ono što mu, kako kaže, uliva kakvu-takvu nadu je što su se u EU počeli javljati glasovi koji, primećuje Vulin, govore da treba razgovarati sa Srbima i da treba razmisliti o modifikaciji ili čak ukidanju Inckovog zakona koji je sve ovo i pokrenuo.

- Inckov zakon je bio osveta svim narodima u BiH. (Valentin) Incko nije zavoleo BiH, BiH nije zavolela njega, pa je nekoliko dana pre kraja mandata doneo zakon koji je duboko posvađao sva tri naroda. I ono malo rana što su zalečene, ponovo su se otvorile i počele da krvare. To je uradio namerno i planski, sa idejom da ostavi BiH potpuno destabilizovanu i nefunkcionalnu i da pokuša da od Srba napravi krivce za sve - smatra Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
biljana

04.01.2022 11:08

PRETI NAM KOLAPS SISTEMA!Pa nismo valjda ludi da nam se to dogodi? Nismo valjda toliko nedisciplinovani. Mi smo i te kako disciplinovani.