Vučević: Vučić ima moralnu obavezu da se kandiduje, nemamo boljeg kandidata

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.01.2022

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima moralnu odgovornost i obavezu prema građanima Srbije i Srbiji da se kandiduje za predsednika države, izjavio je danas gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević.

Vučević: Vučić ima moralnu obavezu da se kandiduje, nemamo boljeg kandidata

Foto: instagram.com/milosvucevic_gradonacelnik

Miloš Vučević

- Nemamo boljeg kandidata. Srbija nema boljeg kandidatata - istakao je Vučević za TV Prva.

On je rekao i da će SNS verovatno krajem januara izaći sa kandidatom za predsednika i ponovio da taj kandidat treba da bude Vučić da bi završio stvari koje je započeo.

Vučević je izneo mišljenje i da bi Vučić trebalo da ostane i na čelu stranke, a ako reši da se povuče sa tog mesta biće teško da ga bilo ko nasledi.

On je dodao da još uvek ne zna ko bi mogao da bude novi predsednik SNS-a, jer kako kaže, nije učestvovao u razgovorima o tome, ali da će se to znati nakon predstojećih izbora.

"Vučić je na kongresu stranke dobio produženje mandata do jeseni ove godine do okončanja predsedničkih i parlamentarnih izbora, a nakon toga bi imali novu Skupštinu na kojoj bi se birao predsednik stranke, ako Vučić ostane pri tome."

- Imate jednog snažnog lidera i ko god da dođe uvek će biti poređenja sa njim, da li je dostojan te pozicije, može li da ga prati... - rekao je Vučević.

Vučević se osvrnuo i na saradnju sa Socijalističkom partijom Srbije navodeći da bi bilo logično da izađu sa jednim kandidatom, ali da ne zna da li treba da imaju jednu ili dve liste.

Dodao je da je njegov stav da je bolje da imaju dve liste, ali da je to pitanje još uvek otvoreno i da će se konačno definisati u narednom periodu.

- Očekujem da SPS podrži našeg kandidata Aleksandra Vučića - rekao je Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Irma

04.01.2022 09:47

Srbija boljeg i vrednijeg kanditada od Vučica nema niti zeli drugog na vlast!

Sale

04.01.2022 09:49

Gradjani ne vide drugog kanditata sem Vučica!

Мики

04.01.2022 09:50

Вучић је наш најбољи кандидат, Србија свакако нема бољег од њега!

Jeka

04.01.2022 10:10

Srbija nema boljeg kandidata od Aleksandra Vučića to je istina,bolji lider trenutno nema a on će znati prepoznati naslednika u stranci.