Dragomir Petronijević: Blokade ne vode nikuda, poslednje što nam treba je sukob između nas samih

Autor:

Vesti

06.12.2021

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Glavnog i Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Dragomir Petronijević oglasio se povodom blokada puteva na protestima u Srbiji.

Dragomir Petronijević: Blokade ne vode nikuda, poslednje što nam treba je sukob između nas samih

Foto: youtube.com/SNS Beograd

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"U zemlji koja se razvija brže nego ikada, u kojoj svakog dana imamo i više puteva, fabrika, šansi za mlade talentovane ljude da ostanu ovde, poslednje što nam treba su blokade ili ne daj Bože neki sukob između nas samih.

Zakoni koji se donose u Republici Srbiji su za dobrobit njenih građana i u skladu sa Ustavom. Čak i ako nešto u njima nije dobro, postoji mnogo boljih načina da se to ispravi od blokada međunarodnih koridora.

Suština je u dijalogu, a ne u nasilju. Pozivam sve one koji nisu profesionalno angažovani na blokadi saobraćajnica, već su tamo iz svojih uverenja, da dobro razmisle da li su tamo u svom interesu i interesu svoje zemlje, ili ih neko manipuliše zarad svojih ličnih interesa.

Litijum je nafta 21. veka. Bogu hvala naša zemlja je bogata tim resursom. Činjenica je da je Republika Srbija 2004. godine dala istražno pravo kompaniji Rio Tinto, ali isto tako činjenica je da još nikome nismo dali eksploataciono pravo i da ga nećemo dati dok se dobro ne sagledaju sve prednosti i mane eksploatacije te rude i na kraju krajeva dok svi mi građani ne budemo bili upoznati sa svim činjenicama, kako bismo imali priliku da se izjasnimo da li takvu eksploataciju želimo u svojoj zemlji. Neka razmisle da li neka konkurencija želi destabilizaciju ne bi li ona dobila eksploataciono pravo na našoj rudi.

Izražavam sumnju da je Rokfeler fondacija zabrinuta za životnu sredinu u Srbiji, a svoje sunarodnike molim da razmisle o tome. Da li ljudi čiji je program da su protiv svega mogu dobro da donesu svima nama koji živimo u ovoj zemlji, a pogotovo budućim generacijama kojima ovu zemlju ostavljamo. Šta god ko radio, apelujem na sve da se suzdrže od bilo kakvih sukoba, jer kad god su Srbi udarali na Srbe kroz istoriju, svi mi građani Srbije smo bili na gubitku. Blokada i nasilje ništa dobro ovoj zemlji neće doneti. Razgovor, dijalog i strateške odluke koje donosemo danas određuju kakvu zemlju ostavljamo budućim generacijama koje dolaze."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stefa

06.12.2021 13:17

Nadam se da su prekršioci zakona snimljeni i da će biti procesuirani.