ZAŠTO SAM SKLONJEN IZ ZVEZDE? Vukanović progovorio o VELIKOJ Misteriji!

Autor:

Sport

04.01.2022

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostaće upamćen po postignutom golu protiv Jang Bojsa na našem najvećem stadionu kojim je Crvena zvezda obezbedila drugo uzastopno učešće u grupnoj fazi UEFA Lige šampiona. Sve nakon toga za Aleksu Vukanovića i nije bila bajka u redovima kluba sa stadiona "Rajko Mitić".

ZAŠTO SAM SKLONJEN IZ ZVEZDE? Vukanović progovorio o VELIKOJ Misteriji!

Foto: Starsport

Aleksa Vukanović

Nakon tri godine Aleksi Vukanoviću istekao je ugovor sa Crvenom zvezdom. Poslednjih šest meseci, slobodno se može reći, bio je u nemilosti trenera Stankovića, priliku je dobijao na kašičicu i svoje saigrače je uglavnom gledao sa klupe, ili sa tribina.

Igrča koji je tokom zime 2019. godine poneo crveno-beli dres u razgovoru za "Mondo" je istakao:

- Nikada nisam zažalio što sam izabrao Zvezdu, iako je tada bilo i finansijski boljih ponuda. Kada je stigao poziv Zvezde, znao sam gde nastavljam karijeru. Sa klubom sam se veoma lako i brzo dogovorio - započeo je Vukanović i dodao:

- Dolaskom u Zvezdu ispunio sam snove. Svako ko stigne u ovako veliki klub mašta io trofejima, nastupima u Ligi šampiona,... Snovi su mi se ostvarili. Igrao sam Ligu šampiona i osvojio tri titule i jedan pehar u Kupu Srbje.

Vukanović se osvrnuo i na dva trenutka koja su obeležila njegov boravak na našem najvećem stadionu:

- Pogodak protiv Jang Bojsa, ali i gol u 160. Večitom derbiju su svakako nezaboravni momenti.

Nakon "uspona do zvezda" usledilo je "otrežnjenje". Klub nije ponudio novi ugovor i bilo je jasno da će svako krenuti svojim putem:

- Ja sam za to znao još letos tokom priprema. Rekao sam Stankoviću da ipak želim da ostanem i borim se za mesto u timu. Verovatno su neke druge stvari uticale na moju manju minutažu, ali sam zahvalan treneru na svakoj prilici koju mi je dao. 

Bilo je zanimljivo čuti da li je ikada dobio objašnjenje za malu minutažu tokom jeseni:

- Nisam saznao ništa! Ne znam da li ću ikada i saznati, ali takva je situacija - istakao je Vukanović.

Tokom trogodišnjeg boravka na crveno-beloj strani Topčiderskog brda Vukanović je igrao i kao klasični napadač, igrao je na obe krilne pozicije, ali je znao i da se nađe na poziciji beka. Kao fudbaler koji može da odgovori nekolicini pozicija u timu očekuje se da neće imati problema sa novim angažmanom:

- Mislim da će se neke konkretne stvari znati u narednih nekoliko dana. Razgovarao sam sa menadžerom i znam da je postojalo interesovanje iz Mađarske, ali konkretna ponuda nije stigla. Koliko znam trenutne opcije su Kina, Katar i Saudijska Arabija - zaključio je fudbaler koji će ostati upamćen kao strelac pogotka kojim je Crvena zvezda trasirala put drugu uzastopnu grupnu fazu Lige šampiona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading