SRBIJI PRETI HAOS! Automobile koji će blokirati puteve širom Srbije farbaće ljubičastom bojom!

Autor:

Vesti

30.11.2021

14:12

Povodom najave inicijative "Kreni-pokreni" da će u subotu blokirati auto-puteve širom Srbije tokom protesta, stigla je najava udruženja "Lila revolucija" da će farbom obeležavati sva kola koja budu učestvovala u blokadi.

SRBIJI PRETI HAOS! Automobile koji će blokirati puteve širom Srbije farbaće ljubičastom bojom!

Republika/Printscreen

- Udruženje građanki “Lila revolucija” poziva građane i građanke koji se protive nasilju manjine nad većinom, da u subotu 4.decembra “naoružani” kanticama ljubičaste farbe dođu i obeleže sve automobile koji pokušaju da blokiraju saobraćaj. Članice udruženja pozivaju na ovaj način građane da na nenasilan način građanima Srbije pokažu one koji im ugrožavaju osnovna ljudska prava! - navodi se u dopisu ovog udruženja koje je objavio Kurir.

Jasno je da protesti ni ovog puta neće proći mirno, te da postoji realna bojazan da se ponovi, a možda čak desi i ozbiljnija situacija od one minulog vikenda kada je tokom protesta u nekoliko gradova Srbije manjina terorisala većinu, a sve je proteklo i uz fizičke sukobe.

Zato su ovakve najave opasne a danas nam je svima, više nego ikada, potrebna uzdržanost. Uzdržanost od teških reči, fizičkih sukoba...i jedne i druge strane.

Niko normalan nije protiv mirnih građanskih protesta, okupljanja ljudi koje nosi jasna ideja šta hoće i protiv čega se bune. Njihova sloboda da pokažu svoj revolt je u svakoj demokratiji dobrodošla, ali treba je poštovati sve dok ne ugrožava slobodu drugih građana.

Komentari (3)

Loading
Pravda

30.11.2021 14:43

Da ofarbaju automobile,koja pamet,pa jos zesci sukobi

Vladimir

30.11.2021 16:55

Nesto se plasim da tom farbom ne budu ofarbani ti koji je budu i doneli..

777

03.12.2021 15:10

Gde vam se nalazi udruzenje? Il',ga je Zeljko Mitrovic izmislio😂