DONETA ODLUKA, MRKONJIĆEVI PRIJATELJI OTKRILI: Poznato da li će biti verskih obeležja na sahrani

Autor: Republika

Vesti

29.11.2021

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milutin Mrkonjić, dugogodišnji srpski političar, počasni predsednik Socijalističke partije Srbije i narodni poslanik, preminuo je u subotu, u 80. godini života.

DONETA ODLUKA, MRKONJIĆEVI PRIJATELJI OTKRILI: Poznato da li će biti verskih obeležja na sahrani

Foto: e-stock agency

Prema rečima Mrkonjićevih bliskih prijatelja i partijskih saradnika, na sahrani neće biti nikakvih verskih obeležja, jer je do kraja života bio veliki komunista.

Bivši premijer Srbije i potpredsednik vlade Jugoslavije Nikola Šainović kaže da će Mrku pamtiti po svom pozitivnom uticaju na SPS i ljude oko sebe.

- Mrku sam poznavao decenijama. Umro je čovek koji je po svom stilu života prkosio smrti. Živeo je život punim plućima. Uticao je pozitivno na sve oko sebe i njegova glavna teza bila je da nikada ne odustaje. Mrka je bio u životu SPS jako važan - Nikola Šainović.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Nikola Šainović

Obnova zemlje je ono što je obeležilo njegovu političku karijeru.

- Obnova zemlje je bio najvažniji period tokom njegove političke karijere. On je bio nosilac tog projekta, za kratko vreme je morala zemlja da funkcioniše. Nama je auto-put bio ispresecan, Novi Sad je bio odsečen i sve je to moralo da se poveže. Pod vođstvom Mrkonjića, kroz godinu dana je to rešeno. On je za to vreme sagradio 53 mosta. To je ogromna stvar. Uspostavio je mrežu repetitora RTS-a. "Ušće" ne bi postojalo da nije bilo njega jer su hteli da ga sruše. Zahvaljujući Mrki imamo CK - rekao je Šuvaković i dodao:

- Mrka je bio komunista. Ne mogu da kažem da li je bio Jugosloven, ali nikada nije bio nacionalno uokviren. Mislim da je njegov komunizam više vezan za socijalnu pravdu, za brigu o radnicima i da svi dobiju platu na vreme - rekao je Šuvaković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (4)

Loading
Miki

29.11.2021 10:56

Nadam se da je primio Hrista na vreme kao spasitelja i da je okajao svoje grehe, u suprotnom izgubljen je zauvek!

Odgovori 15 12
Max

29.11.2021 19:09

@Miki - Ako si dobar covek za zivota i cinis dobra dela nije bitno dal si vernik ili ne....

Odgovori 18 6
Darko

29.11.2021 21:15

@Max - To naprosto nije tačno.

Vlajko

29.11.2021 23:04

Mangupčina prava. Neka je bio komunista bitno da je bio dobar čovek.

Odgovori 13 1