TADIĆ JE DIVAN, ZA SVE SE IZVINJAVA! VUČIĆ NEĆE, PA SRBIJA NE MOŽE U EU: Hajka na predsednika Srbije iz Zagreba, u SVE SE UKLJUČILA I ONA!

Autor: Republika

Vesti

18.11.2021

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalna operacija napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića dobila je novi čin, pošto su u hajku uključila i bivša hrvatska predsednica Jadranka Kosor.

TADIĆ JE DIVAN, ZA SVE SE IZVINJAVA! VUČIĆ NEĆE, PA SRBIJA NE MOŽE U EU: Hajka na predsednika Srbije iz Zagreba, u SVE SE UKLJUČILA I ONA!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Strahinja Aćimović

Prostor koji je dobila u niskotiražnom tabloidu Danas, koji kontroliše opozicija, Kosor je iskoristila da otvori rafalnu paljbu predsednika Vučića, i to samo zato što odbija da se, kao njegov prethodnik Boris Tadić, izvinjava za sve i svašta.

Sastanak za pamćenje

- Bila sam svedok jednog dobrog razdoblja između Srbije i Hrvatske, kada je predsednik bio Boris Tadić. Tadić je bio u Hrvatskoj, bio je na Ovčari, Vukovaru i izrazio žaljenje u ime Srbije. To je bio veliki korak. U Vukovaru smo zajedno, Tadić, tadašnji hrvatski predsednik Ivo Josipović i ja razgovarali sa porodicama žrtava, nestalih, i Hrvata i Srba. I to je bio sastanak za pamćenje - ocenila je Kosor, a onda je otvorila rafalnu paljbu po šefu Srbije.

Od vremena Aleksandra Vučića i Kolinde Grabar Kitarović, saradnja je nepostojeća. Oni su se samo fotografisali. Kao bivša premijerka, u vreme kada je Vučić došao u Hrvatsku, govorila sam da ne možemo polemisati o činjenici da je on izabrani predstavnik Srbije, ali da bi, uprkos tome, morao da izrazi lično žaljenje zbog svoje ratne prošlosti, jer je u ime države to već učinio Tadić. Tada nam se u slučaju nestalih osoba, koje je najteže, narugao. I preko toga se prešlo tek tako… - odvalila je Kosor.

Da skandal bude veći, Kosor je Vučića optužila za "ratnu prošlost", iako tu svoju sumanutu tvrdnju nije potkrepila ni jednim jedinim dokazom.

Vučić je jedini lider ne samo u Evropi već i šire u svetu koji ima ratnu prošlost. Ja ne mogu da zamislim da Vučić jednog dana bude čelnik jedne od država EU - nastavila je sa hajkom Kosor.

Foto: Profimedia, St/N. Madnić, Tanjug/AP

Boris Tadić, Aleksandar Vučić i Jadranka Kosor

 

Podsetimo, Srpski telegraf i Republika nedavno su pisali o dobro osmišljenoj i strateški planiranoj akciji napada na Vučića, koja je kulminirala optužbama navodnog svedoka koji besramno tvrdi da ga je Vučić lično tukao 1991. godine u Petrinji.

Odgovarajući na ove sumanute optužbe, Vučić je kategorički demantovao da je ikada bio u Petrinji.

- Pomalo mi je bezveze da objašnjavam. Nije to taj čovek sam izmislio, to mu je rečeno, upravo zbog teških krivičnih dela koja je počinio. Nikada nisam bio u Petrinji, bio sam u Glini 1995, ima i video snimak. Bili smo dva dana u kampanji sa Srpskom radikalnom strankom. To je toliko smešno i sumanuto! Nikada nisam bio na teritoriji Avnojevske Hrvatske, nisam valjda bio dovoljno hrabar da se javim doborovoljac, imao sam tek 20 godinu. Studirao sam u Beogradu - rekao je tada Vučić.

Konstantni napadi

Sa iznošenjem suludih teza, međutim, hrvatski mediji se tu nisu zaustavili, pa su ga, u maniru propagandnim glasila koje kontroliše Dragan Đilas, optuživali za gradnju aerodroma u Trebinju, a nisu izostali ni napadi na predsednikovog sina Danila Vučića.

Imajući sve navedeno u vidu, jasno je da, dok god stižu napadi iz Zagreba, predsednik Srbije radi dobre stvari za zemlju i građane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Stojan

18.11.2021 09:32

Izvinjavao se za sve is svasta i opet Srbiju nisu primili u EU. Nisam siguran dali se izvinuo i sto Srbi postoje. A sto se tice rvatice, koga briga sta ona zvoca.

David

18.11.2021 10:33

Ma ovoliki napadi su samo pokazatelj da je Vučić doneo Srbiji veliki uspeh pa im krivo što oni nisu.

kiki

18.11.2021 11:28

Kao bivša premijerka, u vreme kada je Vučić došao u Hrvatsku, govorila sam da ne možemo polemisati o činjenici da je on izabrani predstavnik Srbije, ali da bi, uprkos tome, morao da izrazi lično žaljenje zbog svoje ratne prošlosti, jer je u ime države to već učinio Tadić. Tada nam se u slučaju nestalih osoba, koje je najteže, narugao. I preko toga se prešlo tek tako… - odvalila je Kosor. - Tadic dolazi iz porodice koja je u Sarajevu poznata po ustasluku i krvavim zlocinima nad srpskim narodom, (po majci), dok Vucic dolazi iz porodice koju su ustase skoro istrebile. Kosor bi morala znati i njihovu biografiju i njihovo poreklo da bi bolje razumela podanistvo njihovog Tadica i patriotizam naseg Vucica. Proslo je vreme kad su hrvati slovenci zajedno sa ostalim narodima SFRJ, odlucavila o sudbini Srba. Kosorova je ovim izjavama na indirektan nacin potvrdila da je EU, zajednica koalicionih zemalja iz dva velika i krvava rata, tu mesta sa slobodarski srpski narod nema. Uvek smo bili na razlicitim stranama u ratovima.

Ivana

18.11.2021 11:33

Njima je bitno da napadaju Vučica a sebe ne vide!