LUPILA, PA... ŠOK-TVRDNJA SUPRUGE LIDERA SPO! Danica Drašković: Legija je na slobodi

Autor: A. ĐELIĆ

Vesti

10.11.2021

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danica Drašković, supruga Vuka Draškovića, lidera Srpskog pokreta obnove (SPO), iznela je šokantnu tvrdnju da je nekadašnji vođa "crvenih beretki" Milorad Ulemek Legija već dve godine na slobodi.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ, Profimedia

Danica Drašković i Milorad Ulemek Legija

Svi pokušaji da od nje u utorak saznamo na čemu to bazira (osim što se poziva na "neke udbaše") kad se dobro zna da Legija služi kaznu u posebnom i najbolje obezbeđenom delu zatvora Zabela u Požarevcu, zvanom i Alkatraz.

Ona se, naime, javila na telefon kada smo je zvali, ali je, verovatno pretpostavljajući šta ćemo pitati, tražila da joj u poruci napišemo pitanje. Na poruku, koju je videla, međutim, nije odgovorila.

Da je Ulemek navodno na slobodi, Draškovićeva je napisala u autorskom tekstu za dnevni list Danas "Legija, junak ubilačkog orgijanja".

- Danas je opet potreban Legija i njegove krvave "beretke" za nove ratne pohode u najavi i otuda priča o njemu, o pravima u zatvoru i ljubavnim mu jadima, da bi se zataškala javna tajna da je on već dve godine, kažu neki udbaši, slobodan, pušten da priprema nove kosovske bitke - navodi Draškovićeva u tekstu.

Milorad Ulemek Legija, nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO), na odsluženju je zatvorske kazne zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića. On je 2007. osuđen na 40 godina zatvora.

Dve godine ranije osuđen je na istu kaznu za ubistvo nekadašnjeg predsednika Srbije Ivana Stambolića, i na 15 godina za pokušaj atentata na opozicionog političara Vuka Draškovića.

Podsetimo, Legija je pre nedelju dana stupio u štrajk glađu. Kako je rekao njegov advokat, revoltiran je što, kao i drugi zatvorenici iz posebnog odeljenja u Zabeli, nema pravo na posete u posebnim prostorijama, takozvane bračne posete.

- On je u ponedeljak stupio u štrajk glađu, koji, pored odbijanja hrane, obuhvata i odbijanje da napušta ćeliju, odbijanje prava na posete, telefonske pozive, posete advokata, izlazak u šetnju, kao i svaku dalju komunikaciju sa zaposlenima u zavodu u Požarevcu - rekao je njegov advokat Aleksandar Kovačević.

Ulemek je u međuvremenu prekinuo štrajk nakon smrti Gorana Nenadovića (43), načelnika posebnog odeljenja Kazneno-popravnog zavoda Požarevac, koji je iznenada preminuo.

Kako je objavljeno, Legija se na ovaj korak odlučio zbog trenutne situacije u zatvoru, odnosno zbog smrti rukovodioca od koga je i potraživao ranije da mu se ispune zahtevi, te, samim tim, sada ne može ni da zahteva ono što je zahtevao ranije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Marko

10.11.2021 10:33

Ovo i ono đubre u istom stanu su još u životu???!!! Kako je nije sramota da išta priča,nego da se vidi kako da joj se oduzme mesto u Gaspromu i taj novac za njenu plato podijeli sirotinji.Dosta se ona ,njen gmizavac i brat nakrali novca . Zar postoji SPO i šta je to?

Odgovori 35 7
sana

10.11.2021 22:40

@Marko - ma treba im sve na silu oduzeti, sve sto imaju , sve su pokrali od naroda. Milogorsko smece u zabelu, a pustiti nevino osudjene ljude. To je sve u Srbiji samo moguce i to sve dolaze iz te milogorske tvorevine. Sve MILOGORCE POVEZATI U LANCE I U MORE SA NJIMA!

Odgovori 10 2
Očajno pero

10.11.2021 10:39

Danice promeni dilera, potura ti falš robu.

Odgovori 30 6