TEŽAK SKANDAL BIVŠEG PREDSEDNIKA: Tadić se šlihta sarajevskim medijima, OBRUŠIO SE NA DODIKA!

Autor: Republika

Vesti

05.11.2021

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Srbije i predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić smatra da je današnja politika na zapadnom Balkanu potpuno suprotna od onoga što je on radio.

Republika

Foto: ST/N. Madnić,Tanjug/S. Aćimović,

Milorad Dodik i Boris Tadić

Tadić je za sarajevski "Dnevni avaz" rekao da je bio potpuno iskreno za pomirenje i rešavanje problema, ali da je politika koju je on vodio u međuvremenu doživela poraz na ovom prostoru.

Govoreći o najavama srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da će Republika Srpska preuzeti niz nadležnosti države, Tadić je ocenio da iza Dodikovog delovanja stoji smišljena strategija.

Tadić smatra da u nekim stvarima Dodik ima pravo, ali da zaoštrava retoriku na ekstremno opasan način.

- U vreme mog mandata nije se tako ponašao. Ja smatram da je Dodikova politika vrlo opasna politika i mislim da nema nikakvog razloga za takva zaoštravanja - rekao je Tadić.

Dodao je da pojedini bošnjački političari ne shvataju da svojim politikama i izjavama izazivaju Dodikovu reakciju, navodeći kao primer izjave bošnjačkih političara da bi odmah priznali nezavisnost Kosova.

Ukazao je da oni ne razumeju da odmah prave korak prema nezavisnosti Republike Srpske i da Dodik tako ima opravdanje za svoju reakciju.

Tadić je ocenio da je "Otvoreni Balkan" dobra ideja, ali da je ona, kako je rekao, kompromitovana istovremenim promovisanjem ideje srpskog sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Živojin

05.11.2021 10:48

Izdajnik.

Odgovori 31 3
Strahinja

05.11.2021 12:44

Zašto se Tadić meša u unutrašnje stvari BIH kada ni Srbiju nije znao da vodi?.Bolje bi bilo da ćuti ili neka ide u Bosnu da živi pa neka pokuša da je uredi.

Odgovori 49 2
DADO

05.11.2021 13:22

TADIĆ JE LUZER

Odgovori 39 1
Marija

06.11.2021 10:19

@DADO - Tadić je izjavio da ništa nije kriv dok je bio Predsednik Srbije jer tada ništa nije radio - bio je FIKUS. Pa neka i ostane fikus.

Odgovori 20 3