BAZDULJ O ENERGETSKOJ KRIZI : Srbija uspeva da balansira jer jedina vodi svoju politiku (VIDEO)

Autor:

Vesti

09.10.2021

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koronavirus i energetska kriza su pokazale da Srbija uspeva da balansira.

Republika

Foto: Tanjug/D. GOLL

Muharem Bazdulj

Književnik i novinar, Muharem Bazdulj gostovao je u emisiji “Prva tema” na televiziji “Prva” u kojoj se dotakao energetske krize koja drma celu Evropu i ocenio da Srbija jedina vodi svoju politiku, dok u ostalim zemljama ne pitaju ni šta potpisuju.

- Korona i energetska kriza su pokazale da Srbija uspeva da balansira!

Od svih ovih zapadnobalkanskih zemalja, Srbija jedina vodi svoju politiku dok u ostalim imamo ili protektorate ili su u pitanju zemlje koje ne pitaju šta potpisuju nego gdje treba da potpišu!" - rekao je Bazdulj.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić nedavno se sastao sa potpredsednikom vlade Ruske Federacije Jurijem Borisovim i ocenio da je gasovod koji povezuje Bugarsku i Mađarsku preko teritorije Srbije od najvećeg značaja za našu zemlju, ne samo u smislu privlačenja investicija i napretka industrijske proizvodnje već i zbog energetske sigurnosti zemlje.

Vučić i Borisov izrazili su uverenje da će saradnja sa Rusijom u ovoj oblasti doprineti sigurnom snabdevanju naše zemlje gasom, ali i većoj efikasnosti u transportu gasa, uz poštovanje najviših ekoloških standarda. Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović kaže da će, uprkos energetskoj krizi u svetu, ruski gas u Srbiju ove sezone stizati redovno, i to po povoljnijim cenama, kao i do sada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milan

09.10.2021 20:55

Za sada sasvim solidno! Obratiti pažnju na oblast trgovone brzo nastaviti sa reformama ne obraćati previše pažnje na tabloide! Stimulisati vakcinaciju zaustaviti lupetanja antivaksera!