ĐIKI, MAJSTORE, PA MI NEMAMO NI 15%! Tadić, slučajno ili namerno, otkrio DA ĐILAS LAŽE!

Autor: Republika

Vesti

06.09.2021

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić raskrinkao je nekadašnjeg saradnika i stranačkog kolegu Dragana Đilasa.

Republika

Foto: Tanjug/Nikola Anđić, ST/Nebojša Mandić

Nemaju podršku u narodu: Boris Tadić i Dragan Đilas

Bivši predsednik u intervjuu jednom dnevnom listu, govoreći o zajedničkom kandidatu opozicije i šansama da se pobede Aleksandar Vučić i SNS na predstojećim izborima, poručio da je trenutna podrška birača opozicionim partijama daleko od one koju Đilas predstavlja.

ŠTO JE BABI...

Podsetimo, Đilas se konstantno poziva na svoja istraživanja (ne navodeći ko ih je uradio) i tvrdi da renomirane agencije ("Stratedžik", "Faktor plus"...) šteluju podatke.

Naime, kako neprestano navodi lider SSP, opozicija ima tek dva-tri procenta manju podršku od vlasti, a njegova stranka je daleko iznad 20 odsto. A evo šta kaže Đilasov nekadašnji stranački šef Tadić:

- Taj kandidat mora da ima kapacitet da aktivira apstinente i preuzme deo glasača SNS, a ne samo da okupi opozicione glasove jer, nažalost, tih već okupljenih 10 do 15 odsto glasova nije ni blizu dovoljno za pobedu - kazao je doslovno Tadić i slučajno ili namerno otkrio da Dragan Đilas masno laže.

Šta kaže narod

SNS Aleksandar Vučić 58,2
SPS

9,0

SSP Dragan Ðilas 4,5
Dosta je bilo 3,8
Demokratska stranka 1,2
* istraživanja agencije "Faktor plus" iz jula 2021.
Republika

Foto: Tanjug/D. GOLL

Direktor Faktor plusa Vladimir Pejić

 

Direktor agencije "Faktor plus" Vladimir Pejić ističe za Srpski telegraf da se Đilas neumorno trudi da predstavi da su birači u Srbiji strogo podeljeni na one koji podržavaju vlast i one koji su za opoziciju, što nije tačno.

- Nisu svi koji su protiv vlasti za opoziciju, pogotovo ne za Đilasa. Ni vlast ne bi smela da upadne u klopku, pa da misli da niski procenti ovakve opozicije predstavljaju sve ljude koji su protiv vlasti. Nije prvi put da političari glasače koji nisu ni za koga prisvajaja i daju sebi za pravo da su to njihovi glasači. Kada pogledamo istraživanja, kao i bilans izbora, ne samo prethodnih godina već i ove skorašnje na lokalnom nivou, rezultati jasno pokazuju da je ovako koncipirana opozicija daleko od tih 40 odsto, o kojima priča Đilas, daleko su od toga da uzmu vlast - rekao je Pejić.

Naš sagovornik je naglasio i da opozicija, umesto da ubeđuje glasače u neku svoju realnost, treba da se potrudi da pridobije glasove tih birača.

KUPILI IH TAJKUNI

Poslanik SNS Bratislav Jugović smatra da opozicija mora da bude narodna, a ne tajkunska.

- Ako opozicija ima podršku, kao što tvrdi Dragan Ðilas, zašto nije izašla na izbore i srušila zle naprednjake. Kamo sreće da imamo respektabilnu opoziciju. To je dobro i za SNS. Opozicija mora biti narodna, ne tajkunska. S obzirom na to da su tajkuni kupili velike opozicionare, Srbija će čekati neku novu generaciju opozicionara čiji će kapital biti veliko znanje, vetar u kosi i veliki snovi. Nema opozicije bez šajkače na glavi - poručio je Jugović.

Sad mu kriva i Angela Merkel

Za Đilasa su krvi svi, osim njega, pa je tako u pomenutom intervjuu optužio odlazeću nemačku kancelarku Angelu Merkel da podržava Vučića.

- On je, pre svega, imao podršku gospođe Merkel, međutim, gospođa Merkel sada završava mandat. Mnogo stvari je uradila, ali će joj se, kao nasleđe, pamtiti Orban, Vučić i Janša - ocenio je Ðilas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Jelena

06.09.2021 21:13

Djilas moze samo da laze sebe, narod zna da svoj glas daje Vucicu

Odgovori 25 3
Ema

06.09.2021 21:57

Jaoo Tadicu!!!! Pa sto si odkrio tako brzo svog nekadasnjeg partnera.

Odgovori 15 3
Dragan

07.09.2021 01:14

Tadić je konačno priznao a šansa da se pobede Aleksandar Vučić i SNS na predstojećim izborima je sada još manja nego na prethodnim izborima.

Odgovori 20 1
alex

07.09.2021 06:55

A kad je pa Đilas pričao nesto sto je istina!

Odgovori 24 1