"VIŠE SE RAZUMETE U PILATES, NEGO U PRAVOSLAVLJE"! MIlica Zavetnica očitala lekiciju Nenadu Čanku! ČUTAO KAO ZALIVEN!

Autor:

Vesti

01.09.2021

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milica Đurđević Stamenkovski iz Zavetnika očitala je istorijsku lekciju lideru LSV Nenadu Čanku o Crnoj Gori i pravoslavlju, ali mu i prigovorila što podržava radikalne ideje Mila Đukanovića, kao i ljude koji pevaju Tompsonove pesme, pale srpske zastave i najavljuju da će Srbi ponovo da idu na traktorima.

Foto: Tanjug/J. Pap, ST/N. Mandić

Milica Zavetnica očitala bukvicu Nenadu Čanku

Ona je u jučerašnjoj emisiji "Posle ručka" na TV Happy bila nemilosrdna prema Čanku:

- Šta vas briga šta će da rade velikodostojnici SPC? Ja mogu da verujem da se vi više razumete u pilates nego u SPC pošto ste izmislili pre nekoliko dana da je SPC osnovana 1921. godine u Crnoj Gori i da je osnovao kralj Aleksandar. Vi ništa ne znate. Vi ne znate šta je svetovna, a šta je duhovna vlast ili to namerno radite. Kako može kralj da osnuje crkvu? To je jedna takva izmišljotina - rekla je Milica Đurđević Stamenkovski.

Ona je objasnila Čanku da ako carigradski patrijarh ne da dopust, onda nema ni autokefalnosti bilo koje pravoslavne crkve. 

- Zetsku episkopiju je osnovao Sveti Sava 1221. godine. Dve godine nakon što je postao arhiepiskop srpski i to je bila prva episkopija. SPC u Crnoj Gori je svetosavska i ne znam kakav je vaš problem sa tim! Govorite o ljudskim pravima, a konstatno ugrožavate naša prava da se mitropolit SPC ustoliči tamo gde su njegovi prethodnici. On nasleđuje tron Svetog Petra Cetinjskog, a Sveti Petar Cetinjski kada je hirotonisan, znate li gde je išao? Nije išao ni u Vatikan, ni u Brisel, ni u Vašington, nego kod mitropolita karlovačkog. Tu je išao po blagoslov i po saglasje. Nikakva "crnogorska autokefalna crkva" nije postojala, nego je razdorena Srpska patrijaršija koja se obnavljala iz pepela, imala svoje nezavisne administrativne celine koje su samo u administrativnom smislu bile nezavisne. Vi to, gospodine Čanak, posle toliko vremena u javnom životu morate da znate - rekla je Milica Zavetnica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Rst

01.09.2021 17:51

Glupo je i raspravljati se sa stranim placenicima i davati im medijski prostor...