(FOTO) ODRŽAN PROTEST ISPRED SEDIŠTA DELEGACIJE EU U BEOGRADU! Traži se veća bezbednost za novinare!

Autor: Republika

Vesti

07.07.2021

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovi Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd okupili su se danas ispred sedišta delegacije Evropske unije kako bi izrazili protest povodom ranjavanja novinara u Holandiji i gušenja medijskih sloboda u zemljama Evropske unije.

RepublikaFoto: printskrin

- Pokret socijalista izražava ogromnu zabrinutost povodom vesti da je ugledni holandski novinar Piter de Vris ranjen na ulici u Holandiji. Duboko nas je potreslo ranjavanje holandskog novinara, baš kao i ubistvo novinarke na Malti i novinara u Slovačkoj i zato se upravo danas i nalazimo ispred sedišta delegacije Evropske unije u Beogradu - istakao je Vladimir Jovanović član Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd.

Bezbednost novinara u Evropskoj uniji je ugrožena, medijske slobode u Evropskoj uniji su ugrožene i zato PS traži hitnu reakciju, kako se navodi.

 

- Pozivamo Evropsku komisiju da hitno formira radne grupe koje će brinuti o bezbednosti novinara. Bez njihovog odlučnog angažovanja nismo sigurni da će budući izbori u Holandiji biti mogući. Tražimo da  Evropska komisija hitno utvrdi odgovornost vlade u Holandiji i da zatraži hitnu istragu povodom ranjavanja novinara, ali i da učini sve da se poboljšaju medijske slobode u Holandiji i čitavoj Evropskoj uniji - poručili su članovi Pokreta socijalista Aleksandra Vulina ispred sedišta delegacije Evropske unije u Beogradu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading