MINISTAR VULIN: Kazna doživotnog zatvora generalu Mladiću je osveta, a ne presuda

Autor:

Vesti

08.06.2021

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin reagovao je povodom potvrđene presude generalu Ratku Mladiću na doživotnu kaznu zatvora.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Aleksandar Vulin

Ministar Vulin je istakao da je Mladić kriv jer je odgovorio na zločine Nasera Orića, i da je doživotni zatvor osveta, a ne presuda.

- Kazna doživotnog zatvora generalu Mladiću je osveta, a ne presuda. Mladić je kriv, jer je odgovorio na zločine Nasera Orića, ali Naser Orić nije kriv za poklane srpske civile u Podrinju. Mladić je kriv, jer je komandovao vojskom Srba u srpskim selima oko Sarajeva gde su njegovi vojnici rođeni i odrasli, ali nije kriv Izetbegović, jer u Sarajevu više nema Srba, ali ima masovnih grobnica. Uspostavljen ne da bi tražio pravdu i doprineo pomirenju, već da bi sudio Srbima, Haški tribunal je ispunio svoju svrhu. Srbe je proglasio genocidnim, a narode bivše SFRJ dodatno posvađao i zakrvio. Svaki dan daljeg postojanja Mehanizma je samo način da njegovi članovi nastave da primaju veliki novac i da svoje laži prikazuju kao našu istinu. Presuda generalu Mladiću je presuda pravdi - poručio je ministar i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading