KURTI PRIPREMA UPAD NA SEVER KOSOVA! Spreman na sve! OPASNO!

Autor: Republika

Vesti

02.07.2021

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripremamo se za sve. I nismo u četvrtoj godini vlade, već je 100. dan. Verujem da će Republika Kosovo biti prisutna svuda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Tako je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odgovorio na pitanje da li će posetiti sever Kosova.

Podvlačeći crtu o učinku svog kabineta u prvih sto dana, Kurti je praktično razotkrio da neće odustati od plana da sever pokrajine potčini Prištini, čemu su stremili i njegovi prethodnici.

A u poslednje vreme je učestalo zveckanje oružjem, napadi na Srbe, najavljuje se značajno uvećanje vojnog budžeta, sve uz uporno odbijanje da se formira Zajedica srpskih opština.

Priština je dosad nekoliko puta imala "generalne probe" upada na sever KiM. Najaktivniji su bili 2018, kada su demonstrirali silu četiri puta. Te godine su uhapsili i tadašnjeg direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića usred Mitrovice.

Za plan "osvajanja" severa naše obaveštajne službe, kako pišu Novosti, znaju već duže, a deo informacija dobile su od ruskih kolega. Tako je otkriveno da su tzv. Kosovske bezbednosne snage, uz logističku podršku Amerikanaca spremale upad, u tajnoj operaciji pod kodnim imenom "Zlatna sablja".

Prema tim informacijama, obuka pripadnika KBS obavljala se u bazama "Film siti" u Prištini i "Pomazatin" nadomak Kosova Polja. Otkriveno je i da su u obuku KBS bili uključeni i hrvatski veterani koji su učestvovali u progonu više od 250.000 Srba iz Krajine u zločinačkoj akciji "Oluja". Oni su, pokazuju podaci, do KiM stizali preko Crne Gore i uz prećutnu saglasnost NATO. Operacija "Zlatna sablja" zamišljena je kao efikasno zauzimanje severa KiM, uspostavljanje faktičke vlasti Prištine na celoj teritoriji pokrajine i odsecanje Srba od centralne Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading