VUČIĆ PRED PUT U BRISEL PORUČIO KURTIJU: Nemoj više da nam pretiš, nemojte da se igrate tih igara sa nama

Autor:

Vesti

13.06.2021

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da "nisu neki dani pred nama i nije ružičasta situacija i nije vreme za velike reči već za čvrst stav i da pokažemo koliko želimo dijalog."

RepublikaFoto: Pink/printscreen

On je istakao da je treba da pokažemo koliko nam je važno da gledamo u budućnost i da sačuvamo mir i stabilnost.

Povodom tužbi za genocid od strane Aljbina Kurtija, predsednik ističe da time dokazuje da on nije spreman za dijalog.

- Svakog dana albansko rukovodstvo napada Srbiju. On to ponavlja kao Paja Patak svaki dan. Moja poruka Kurtiju je nemoj više da nam pretiš, nemojte da se igrate tih igara sa nama. On će nama da preti tužbom za genocid, a mi ćemo da se sigiramo, pa će neko treći da ih sprečimo, a vi priznajte nezavisno Kosovo. Slobodno podnesi tužbu pa ćemo da vidimo ko je počinio genocid. To pokazuje da su oni protiv dijaloga - rekao je predsednik Vučić i dodao:

On može da dovede neke ljude, možemo i mi, ali to opet pokazuje da nije spreman na dogovor. U Brisel vredi ići, jer nemate alternativu u razgovoru, jer je svaki razgovor bolji od ispaljenog metka. Ja hoću da sačuvam mir. Ako oni to ne žele i ako misle da time ucenjuju i prete, neka nastave sa tim.

Istakao je i da"voleti svoju naciju, nije ništa loše, to je kao da volite svoju porodicu."

- Autošovinizam je imanentan beogradskim kvazi intelektualcima, i srećan sam što moja pamet neće dosegnuti taj nivo koliko oni mrze svoj narod - dodao je predsednik.

O uspesima Srbije

Predsednik se dotakao i uspeha koji je Srbija postigla, najavivši da ćemo ponovo biti u samom vrhu Evrope, samo ako budemo marljivi i vredni.

-  Morate da razgovarate sa svima, kao što morate da dovodite investitore. Mislite da je neko srećan u Evropi, ko ne daje nikakve pare nama, mi budemo ispre dnjih. A to možemo samo ako smo vredni, marljivi, i opet možemo da budemo prvi ili drugi u Evropi. Nemojte da imate iluzije. Njegova Svetost mi je rekao: "Čestitamo, sjajni su uspesi, ali što mora da se priča o tome?" Zamislite da ne smem da pričam o stopi rasta, stopi javnog duga? - pitao se predsednik.

RepublikaFoto: Pink/printscreen

EU ne otvara nova poglavlja

Kada je reč o tome da EU ne otvara poglavlja i pregovore sa zemljama Zapadnog Balkana, predsednik Vučić kaže da nema zelenog svetla ni za koga.

- Video sam da se Ana nasekirala, mučila se, radila tri meseca danonoćno da bi se spremili za klastere, uradili su odmotavanje, akcize, ma sve što su tražili, i ništa. Moja poruka je da nastave da rade, mi smo na evropskom putu. Izborićemo se na kraju, kada vidimo naše stope rasta i vidimo njihove - dodao je predsednik povodom situacije sa EU.

O delima svedoče ordeni

Predsednik je govorio i o napadima i pretnjama smrću koje dobija svakodnevno.

- To kada napadaju mene, ili govore "Smrt Vučiću" mene to ne pogađa, smeta mi samo što napadaju moju decu. To što oni govore o meni mene ne vređa, ja znam šta sam uradio. Videli ste danas da sam dobio orden, dobio sam i najviši oreden Svetog Save, prvog reda, baš zato što se bavimo očuvanjem duhovnih vrednosti. Mnogima se ne sviđa ni orden od Putina, od Zemana i ostalo - rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Makisa

13.06.2021 12:30

Kurti preti jer ima podrsku zapada...

Zeljko

13.06.2021 12:36

Prištinski Albanci više nisu u poziciji da bilo kome u Srbiji prete a najmanje Vučiću, jer Vučić im nije bivša vlast Srbije koja je sao ćutala na sve pretnje.

Ivana

13.06.2021 16:29

Niko više ne treba da preti Srbiji ni Aleksandru Vučiću. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvaa predsedniku Vučiću na svemu. KiM će ostati u sastavu Srbije jer verujem Aleksandru Vučiću da će se izboriti za našu državu.

Gogi

13.06.2021 20:42

Nije njemu uopste lako.