BESKRUPULOZNA POLITIČKA KAMPANJA VLADIKE I OPOZICIJE! Sram ih bilo: Od Grigorija prave Đinđića i Olivera?!

Autor:

Vesti

04.02.2021

05:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grigorije, episkop diseldorfski i cele Nemačke, pokušava na sve načine, na mala vrata, u mantiji, da uđe u politiku. I zato se izmišljenim optužbama o njegovoj navodnoj ugroženosti servira klasična podvala, čiji je cilj da se on promoviše kao navodna žrtva vlasti. U kampanji, koja se vodi u glasilima naklonjenim delu opozicije pod rukovodstvom lidera SSP Dragana Đilasa, stvaraju lažnu predstavu da se vodi medijski linč protiv Grigorija i čak porede s ubistvima premijera Zorana Đinđića, lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića i novinara Slavka Ćuruvije.

RepublikaFoto: Estock

Konstatuje se tako, u tekstu na portalu Direktno, da je Grigorije meta napada otkako je uoči Božića najavio da će okupiti između 30 i 300 mladih koji su spremni da menjaju Srbiju, te da ga targetiraju po istom principu kao i Ivanovića.

- Stvaranjem lažne slike o Grigoriju kao žrtvi, Đilasovi mediji, s jedne strane, vređaju i nipodaštavaju stvarne žrtve poput Ćuruvije, Đinđića i Ivanovića, dok, s druge strane, iznose lažnu i netačnu sliku o identičnosti režima koji je u Srbiji vladao do 2000. i današnje demokratski izabrane vlasti. Poput svog šefa, Đilasovi mediji iz dana u dan obmanjuju i dezinformišu javnost proglašavajući Srbiju fašističkom državom, u kojoj vlast ubija svoje neistomišljenike - kaže za Srpski telegraf direktor Centra za odgovorne medije Marko Matić.

Foto: printscreen

Bez obzira na to što ne mogu da pronađu primer kojim bi, kako ističe Matić, potvrdili te svoje morbidne konstrukcije, ta propaganda glasila se ne libe da i danas iznose iste te optužbe, praveći ovaj put lažnog mučenika od vladike Grigorija, koji je očigledno postao još jedan u nizu Đilasovih političkih jurišnika:

- Suština je u tome da Grigorije želi na mala vrata da u mantiji uđe u politiku, što nije normalno u civilizovanim državama današnjice, a da se ta politička podvala pokušava zamaskirati izmišljenim optužbama o njegovoj navodnoj ugroženosti.

 

Činjenice

RepublikaFoto: Tanjug

Zoran Đinđić

- prvi premijer Srbije posle pada režima Slobodana Miloševića, ubijen je 12. marta 2003. u dvorištu Vlade

- za ubistvo je suđeno čelnicima raspuštene JSO Miloradu Ulemeku Legiji i Zvezdanu Jovanoviću i pripadnicima "zemunskog klana"

- 44 osobe su avgusta 2003. optužene za učešće u ubistvu, a 23. maja 2007. proglašeni su krivim i osuđeni na ukupno 378 godina zatvora

- politička pozadina nije istražena

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans

Slavko Ćuruvija

- novinar i vlasnik Dnevnog telegrafa, ubijen je na Uskrs 11. aprila 1999. Na njega je iz škorpiona ispaljeno 17 hitaca, s leđa

- Ćuruviju i suprugu je do samog ubistva neprestano pratilo oko 30 pripadnika DB u operaciji "Ćuran"

- sumnja se da je zločin izvršila tzv. Miloševićeva monstruozna DB mašinerija

- četvorica optuženih osuđeni su na ukupno 100 godina robije - tadašnji šef Resora DB Radomir Marković, tadašnji šef beogradskog centra DB Milan Radonjić, pripadnici tog centra Ratko Romić i Miroslav Kurak

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Oliver Ivanović

- lider kosovskih Srba, s leđa ubijen 16. januara 2018. ispred kancelarija svoje GI SDP

- kosovsko specijalno tužilaštvo prvu optužnicu podiglo tek 2. decembra 2019.

- nisu otkriveni počinioci ni nalogodavci

Istoričar Saša Adamović poručuje da je neprimereno koristiti tragične događaje iz naše prošlosti na tako politički prizeman način.

- I zato je ideja da se od vladike Grigorija napravi nekakva politička žrtva još jedan maliciozni pokušaj da se napadne vlast. Ako zaista želi da uđe u politiku, umesto što se predstavlja kao žrtva, bilo bi korisnije da predstavi politički program. Građani ne glasaju za nekog ko se predstavlja kao žrtva, već kao ozbiljan politički lider.

 

 

 

Verski analitičar Željko Injac kaže da je ta kampanja dokaz da Grigorije i njegovi politički saborci planiraju njegov angažman u politici.

- U tu svrhu od Grigorija hoće da naprave žrtvu medijskog linča. On sam se uključio u kampanju protiv SPC, počeo je da izigrava opozicionog lidera. Ne libi se da preko sebi prijateljskih medija, koji su pod kontrolom Đilasa, poredi sebe sa Đinđićem, Ivanovićem, Ćuruvijom... On nema nikakvu državnu funkciju, nije premijer niti je na KiM. Oni su poginuli zbog svojih ideala u politici. Dobro je da ga nisu uporedili sa Kenedijem. Glupa, pretenziozna priča - zaključuje u razgovoru za Srpski telegraf Injac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading