DIJALOG NIJE FONTANA ŽELJA! Dačić poručio opoziciji: NE MOŽE SE NA VLAST BEZ IZBORA

Autor: Republika

Vesti

03.02.2021

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da će dijalogu vlasti i opozicije, koji će početi u martu u Beogradu, lično prisustvovati bivši poslanici evropskog parlamenta Eduard Kukan i Knut Flekenštajn, a da će evroparlamentarci Tanja Fajon i Vladimir Biličik biti prisutni onlajn.

RepublikaFoto: A. Nalbantjan
Ivica Dačić

Dačić je istakao da je dobro da se vodi politički dijalog i da opozicija treba otvoreno da iznosi sve primedbe u vezi sa izbornim uslovima, međutim, poručio je i da to ipak nije "fontana želja" i da zahtevi treba da budu realni.

- Izgleda da neko ne razume kako se odvija međustranački dijalog i da se ne rasparavlja o tome da oni dođu na vlast bez izbora - rekao je Dačić za TV Pink.

On je objasnio da su zahtevi opozicije o kojima su građani mogli da čuju iz medija, jer formalno-pravno ne postoje, izlazili iz okvira tema dijaloga.


- Paralelni uređivački kolegijumi na javnim servisima nigde u svetu ne postoje. To ni Evropski parlament ne može da podrži, jer se EU zalaže za slobodne medije, ali nemam ništa protiv da se takvi zahtevi čuju - rekao je Dačić.

Dačić smatra da treba da se razgovara o konkretnim stvarima kao što su izborni zakon, pitanje kontrole izbornog procesa, ravnomerno predstavljanje u medijima, provera biračkih spiskova.

On je ponovio da će u narednim danima sa predsednikom Spoljnopolitičkog odbora EP Dejvidom Mekalisterom razgovarati o detaljima dijaloga i istakao da je nesporno opredeljenje vlasti da se dijalog nastavi.

Kaže da je 90 odsto zahteva iz prethodnog dijaloga vlasti i opozicije ispunjeno, te da je još tada bivša predsednica parlamenta Maja Gojković sa Mekalisterom dogovorila da se razgovori nastave posle izbora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Igor

03.02.2021 14:13

NE MOŽE SE NA VLAST BEZ IZBORA!