POZNATI PITANJIMA REŠETALI BORU ČORBU: Bliži mi se kraj brzo i neslavno

Autor:

Vesti

09.03.2019

04:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pesnik i roker Borisav Bora Đorđević najavljuje za maj novi album Riblje čorbe, a u intervjuu za Srpski telegraf otkriva šta mu je neostvarena želja, ali i kada je najviše dobio na kladionici i na šta je potrošio taj novac. Na pitanja poznatih odgovara i u stihu, izdvaja prijatelje i objašnjava zašto se povukao iz politike. Bora Čorba poručuje i da je i dalje vrlo jasno nacionalno opredeljen - za Srbiju!

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Bora Čorba

Milan Lane Gutović, glumac

  •  Je l' ti žao mladosti?

- Nešto sam razmišljao nedavno. Kraj mi se bliži brzo i neslavno. Život mi je proglašen nekad za uspešen, nekad za promašen. Suviše dugo sam patio i praznu slamu mlatio. Ti si mi šansu pružila i život mi produžila. Sada je, srećom, potpuno ispunjen. Nekad je bio potrošen i izgubljen. Ni trepnuo nisam - već račune svodim. Želeo bih stvarno opet da se rodim. Prebrzo dolazi kraj.

Momčilo Bajagić Bajaga, muzičar

  • Gde si, šta radiš? Nismo se dugo videli... Šta se dešava s novim albumom?

- Čestitam na novom albumu i uspešnim koncertima. Što se Čorbinog albuma tiče, ostalo je da otpevam još jednu pesmu, Jugoslav Vlahović da završi omot i krećemo da razbijamo! Verujem da će sve biti gotovo do 1. maja.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Nada Macura, lekar

  • Na šta ste potrošili najveću sumu novca koju ste osvojili u kladionici?

- Najviše sam dobio na kladionici dosta davno na jednoj australijskoj turneji na Australijan openu. Nekoliko hiljada dolara australijskih. Sećam se da sam trećeg dana dobijanja para kupio kod Kineza neko odelo za 100 australijskih dolara. Pare uglavnom trošim na gluposti. Sada se manje kladim, ali sam uglavnom na svome.

Imao sam mali tomos, ali tada sam cirkao, pa sam posle trećeg pada odustao

Vladimir Đukanović, SNS

  • Hoćete li uspeti da nadmašite remek-delo među Čorbinim pesmama "Pogledaj dom svoj, anđele"?

- Teško pitanje. Moguće je da se takva pesma pravi jednom u životu. Ljudi danas izbegavaju teške teme, ionako im je život dovoljno crn. Puno sam očekivao od pesme "Prezir", ali je, izgleda, bila suviše opterećujuća za slušanje. Na novom albumu, koji se zove "Da tebe nije" (verujem da znate pesmu), najviše očekujem od čisto ljubavne pesme "Poslednja".

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Marijan Rističević, NSS

  • Da li će Partija običnih pijanaca uskoro dobiti neku frakciju za narkomane, posebno ove koji bi da budu političari, pa da se rehabilituju kroz program tvoje "stranke"?

- Mislim da niste shvatili pravu ulogu Partije običnih pijanaca. Akcenat nije bio na alkoholičarima, narkomanima ili, nedajbože, pederima. Akcenat je bio na običnim ljudima (koji vole da u društvu popiju koju). Da se ta stranka zvala Partija običnih ljudi, sada bi bila vladajuća, ali kako POP više ne postoji (ne pijem, pa sam podneo ostavku, a i povukao sam se iz politike), neka o narkomanima i na vlasti i van nje brinu nadležni.

Slavica Đukić Dejanović, ministarka

  •  Gde vam je kao umetniku potrebna veća pomoć, stimulacija i inspiracija - za stvaranje ili spavanje?

- Poštovanje, nisam razumeo pitanje. Spavam mirno, čiste savesti, radim preko dana i šetam po brdima, jedino nam se često kuče uvuče u krevet pošto smo ga supruga i ja razmazili, pa neka posebna inspiracija nije potrebna. Sigurno je inspiracija neophodna za stvaranje, ali je ima napretek, dovoljno je pogledati dnevnik i napisati par tragičnih pesama.

Slavoljub Srnić, fudbaler Las Palmasa

  •  Da li i kada planirate da napišete neku novu ljubavnu pesmu o Crvenoj zvezdi?

- Vau, sigurno je u Las Palmasu super! Drago mi je da si me pitao za Zvezdu! Zajedno sa Šavijom i ostalim navijačima Čorba je snimila onaj antologijski CD sa navijačkim pesmama, kojeg se ne bi postideli ni najveći svetski klubovi. Te pesme se i dan-danas pevaju na severu. Ipak mi je najdraža "Ne veruj im, sine", koju pevaju i igrači i navijači. Uvek ću pevati za Zvezdu. Moja jedina neostvarena želja u životu je da Čorba odsvira koncert na stadionu "Rajko Mitić".

Foto: youtube.com/ Nedeljno Popodne

Ivica Kralj, predsednik FK Mačva

  •  Da li ste se provozali sa bajkerima kada ste bili gost moto-kluba "Čivija" u Šapcu i da li ste i vi laki na gasu?

- Pozdrav svim bajkerima, a naročito Šapčanima jer smo često svirali na njihovim skupovima. Pozvani smo i ove godine, ali su se, nažalost, datumi poklopili. Nisam za motore, mada volim kad me voze. Imao sam mali tomos, ali tada sam cirkao, pa sam posle trećeg pada odustao. Mačvi puno sreće u takmičenju. Pozdravi Grbalj.

Snežana Đurišić, pevačica

  • Gde može da se pojede najbolja riblja čorba?

- "Maligan" kafana u Surduku valjda, iza Banovaca.

Foto: instagram.com/mancic.suzana

Suzana Mančić, voditeljka

  • n Kad sve sabereš, koga smatraš najboljim prijateljem u životu?

- Imam puno prijatelja u životu. Imam kumova skoro ko Tito. Svi su mi dragi, ali ako moram nekog da izdvojim, to su moja braća iz Riblje čorbe, koja me trpe 40 godina.

Miljan Damjanović, SRS

  •  Da li ste danas i dalje na nacionalnim pozicijama i ima li istine u kafanskim pričama da ste sada mnogo bliži levici?

- Dragi Miljane, ne verujte kafanskim pričama. Sigurno sam nacionalno opredeljen, kao i uvek. Za Srbiju. Mogu da se družim sa nekim prijatnim ljudima koji drugačije misle, ali je savršeno jasno da ostajem desno opredeljen kao i jedini pravi političar koji je vodio Srbiju dr. Vojislav Koštunica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading