VUČIĆ: Javni dug do kraja godine ispod 49 odsto!

Autor: Tanjug

Vesti

29.08.2018

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić danas je izjavio da će javni dug na kraju ove godine ili 1. januara sledeće biti ispod 49 odsto, što je važno za budućnost naše dece, i poručio da samo marljivim radom može zemlja da napreduje, projektima i planovima, a ne obećanjima.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Vučić je u Rudnoj glavi, u opštini Majdanpek gde se u nedelju održavaju lokalni izbori, rekao da je tu dolazio i kao premijer i sada kao predsednik, da se vidi da se radi ali da ima još mnogo toga što treba uraditi.

Kako je rekao, javni dug se smanjuje, za dve godine biće i ispod 40 odsto, kako deca ne bi plaćala naše ili dugove naših očeva.

Istakao je da je to postignuto radom i trudom, za razliku od drugih koji su imali pristup "hajde da se zadužimo" i nije ih bilo briga da li ćemo biti zaduženi kao Grčka što je bila.

- Tu budućnosti nema - rekao je i podvukao da smo nekada bili najlošiji, a sada imamo treći rast BDP u Evropi, odmah iza Poljske i Irske, a treću godinu za redom imamo suficit u budžetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Bojana

29.08.2018 19:14

Sjajna vest! Odgovorna politika ocigledno daje rezultate!

paramonte

29.08.2018 19:20

Vidi se da ih interesuje buducnost Srbije.

Vanja

29.08.2018 20:31

Javni dug se konstantno smanjuje, I svaka naredna godina nam ce biti sve bolja i bolja.zahvaljujuci uspesnom vodjenju politike naseg Predsednika.

Deklaracija

29.08.2018 20:58

To govori da Srbija sve više se razdužuje i postaje sam i ovisna da se nezadužuje više.