POTVRĐENO: Depal i Tešić podneli ostavke u Komercijalnoj banci

Autor: sputniknews.com, Republika

Vesti

21.08.2018

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filip Delpal, član Upravnog odbora Komercijalne banke i predstavnik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), podneo je ostavku na tu funkciju, potvrđeno je danas Tanjugu u službi za informisanje Komercijalne banke. Pored toga, Dejan Tešić, član Izvršnog odbora Komercijalne banke, podneo je zahtev za sporazumni raskid ugovora o radu.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

Podsetimo, Tešić je u obrazloženju sporazumnog raskida ugovora da je on obavljao i korporativnu i kontrolnu funkciju, u vezi sa poslovima sprečavanja pranja novca (AML) u Komercijalnoj banci.

Postavlja se pitanje kako je to moguće ako postoji odluka Upravnog odbora Komercijalne banke o nadležnostima i funkcijama članova Izvršnog odbora kako isti članovi ne bi obavljali i korporativne i kontrolne funkcije u banci, kako ne bi bili u sukobu interesa.

Kako Komercijalna banka spada u sistemski značajne banke od koje zavisi bankarski sistem Srbije, sva dešavanja u okviru banke su značajna i za građane Srbije.

Inače, kako je pisao portal www.srbijadanas.com, Dejan Tešić se vezuje za brojne afere u Komercijalnoj banci. Njegovo ime kao rukovodioca Komercijalne banke za davanje kredita spominje se u pokušaju da se Frikomu odobri refinansiranje kredita i to u trenutku kada se ne zna sudbina Agrokora čiji je Frikom deo. 

Takođe, poznato je i to da su se zaposleni u Filijali Niš, nakon razotkrivanja malverzacija obratili su se pismom tadašnjem direktoru Izvršnog odbora Komercijalne banke Aleksandru Pikeru. U navedenom pismu, oni su se požalili na rad Dejana Tešića koji je bio zadužen da preduzme određene mere u toj Filijali zbog malverzacija.

Radnici su se tom prilikom požalili Pikeru na to što ih je Tešić razmnestio po Filijalama udaljenim od Niša po 60-70 kilometara, a takođe i da je problem u tome što su najstručniji i najkvalitetniji kadrovi prebačeni na najniže radne pozicije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading