RUSI UZELI PELCER OD VUČIĆA: Nezaposlenost istorijski niska

Autor: sputniknews.com, Republika

Vesti

21.08.2018

04:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle odličnih rezultata koje je poslednjih godina naša ekonomija ostvarila u vreme dok je predsednik vlade bio Aleksandar Vučić, koji i sada kao predsednik Srbije, uz premijerku Anu Brnabić, punom parom radi na dizanju životnog standarda stanovništva - što iz godine u godinu rezultira sve većim brojem zaposlenih u našoj zemlji - sjajnim rezultatima se može pohvaliti i ruska ekonomija, u kojoj je zabeležen istorijski minimum registrovanih nezaposlenih osoba.

RepublikaFoto: pixabay.com
Radi se, sve pršti/Foto: Ilustracija

- Od 8. do 15. avgusta 2018. godine broj nezaposlenih građana koji su registrovani na biroima za zaposlenje smanjen je za 2.420 i iznosi 684.760 osoba. To je najniži nivo nezaposlenosti tokom čitave istorije vođenja statistike, od 1991. godine -izjavio je novinarima ministar za rad i socijalnu zaštitu Maksim Topolin.

U avgustu je broj nezaposlenih smanjen u 60 ruskih regiona

- Stanje na tržištu rada pokazuje deficit radne snage. Sa tržišta rada odlaze oni koji su rođeni nakon ratnog bejbi buma, a na njihova mesta dolaze malobrojni pripadnici generacija devedesetih godina prošlog veka - saopštio je ministar rada.

Prema podacima Ministarstva za rad, broj registrovanih nezaposlenih građana Rusije 15. avgusta iznosio je 0,9 odsto od broja radno sposobnih građana. Pritom, 15. avgusta 2018. godine na birou je bilo dostupno 1,7 miliona radnih mesta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading