SRBI U ŠOKU ZBOG CENA NAMIRNICA U GRČKOJ! U omiljenim letovalištima NEVERICA na pijacama, svi komentarišu ISTU STVAR

Autor:

Vesti

01.06.2024

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoge koji se spremaju za letovanje muči koliko hrane sa sobom poneti i kakve su cene u letovalištima, a za neke je ta dilema upravo razrešena.

SRBI U ŠOKU ZBOG CENA NAMIRNICA U GRČKOJ! U omiljenim letovalištima NEVERICA na pijacama, svi komentarišu ISTU STVAR

Foto: shutterstock

Mesta uzgoja kultura menjaju se sa promenom klime

Na većini grčkih pijaca, osim svežeg voća i povrća, mogu da se pronađu razne vrste sireva, riba, morskih plodova, maslina i maslinovih ulja, razni začini, meso, jaja, cveće, med, pa čak i garderoba i obuća.

Iako možda očekujete da ćete na turističkim destinacijama plaćati više, cene voća i povrća na pijacama u grčkim letovalištima često su pristupačne. Lokalni proizvodi često dolaze direktno sa obližnjih polja i farmi, što omogućava niže cene u odnosu na uvozne proizvode.

Cene voća i povrća na grčkim pijacama na letovalištima često variraju u zavisnosti od sezone i dostupnosti. Tokom letnjih meseci, kada je ponuda najbogatija, cene mogu biti pristupačnije zbog veće dostupnosti proizvoda.

Objava na Instagram stranici grckainfo uveliko se komentariše, a na njoj je prikazan video iz jedne piljare u Nea Poriju, gde su Srbi bili šokirani niskim cenama voća i povrća.

 

 

Ono što su najviše komentarisali su poređenje cena kod nas i u Grčkoj.

"Sada znamo kako su izumrli paradajz turisti.", glasio je jedan komentar, ističući da se ne isplati nositi namirnice odavde na more, kada su u Grčkoj već tako jeftine.

U nizu drugih prednosti letovanja u ovoj zemlji je i ta što svako može da skroji letovanje prema svojoj meri, odnosno finansijskim mogućnostima. To znači da u Grčkoj može letovati i onaj ko ima minimalna sredstva, ali i onaj ko želi da letuje na visokoj nozi. U oba slučaja, ukoliko pametno osmilite svoje letovanje, sasvim sigurno niko neće biti razočaran i poželeće već naredne sezone da letuje u ovoj zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading