NIKAD LAKŠE DO POSLA U NEMAČKOJ! Ekonomski gigant otvorio vrata zemljama Zapadnog Balkana, ali postoji NEKOLIKO ZAČKOLJICA

Autor:

Vesti

01.06.2024

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova pravila u vezi sa vizama za kvalifikovane radnike iz zemalja izvan Evropske unije stupila su danas na snagu u Nemačkoj.

NIKAD LAKŠE DO POSLA U NEMAČKOJ! Ekonomski gigant otvorio vrata zemljama Zapadnog Balkana, ali postoji NEKOLIKO ZAČKOLJICA

Foto: pixabay.com

Ovim pravilima se radnicima omogućava ulazak u tu zemlju i potraženja posla do godinu dana, uz uslov da su ispunjeni određeni kriterijumi, piše RTS.

Još jedan element pravila koji stupa na snagu u Nemačkoj je proširenje regulative za državljane zemalja Zapadnog Balkana, saopštilo je nemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Prema tom pravilu, radnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i sa Kosova i Metohije mogu znatno lakše da odu na neodređeno vreme u Nemačku, i to do 50.000 njih godišnje, što je duplo više nego do sada, navedeno je na sajtu Ministarstva.

Nova pravila, poznata kao "karta šanse" za traženje posla, važe za one sa najmanje dve godine stručne obuke ili univerzitetskom diplomom priznatom u zemlji u kojoj je kvalifikacija stečena.

Takođe je potrebno poznavanje nemačkog ili engleskog jezika.

Kada se karta odobri, podnosilac zahteva može da uđe u Nemačku i traži posao do godinu dana, što znači da više ne mora da podnosi ugovor sa nemačkom kompanijom pre nego što mu bude dozvoljeno da uđe u Nemačku da radi.

Kako je navedeno, nova pravila su uvedena sa ciljem da se smanji birokratija i skrate procedure, a deo su sveobuhvatnog zakona koji ima za cilj da reši nedostatak kvalifikovane radne snage u Nemačkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading