DETALJAN KALENDAR ISPLATA! Prvo penzionerima 20.000 dinara, onda dva puta po 10.000 dinara!

Autor:

Vesti

29.11.2023

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Penzionerima sutra leže 20.000 dinara, a prekosutra sledi isplata socijalne pomoći, najavio je predsednik.

DETALJAN KALENDAR ISPLATA! Prvo penzionerima 20.000 dinara, onda dva puta po 10.000 dinara!

Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u gostovanju na Tv Hepi istakao je da veoma brzo kreće isplata pomoći od 10.000 dinara za srednjoškolsku decu.

- Mislim da je to dobra mera koja je obradovala građane - kazao je Vučić dodavši da je stopa javnog duga na 51 odsto uprkos svemu.

Podsetimo, prijavljivanje za pomoć države od 10.000 dinara za srednjoškolce je počelo. Svi učenici će u školi dobiti da popune formulare, a škole ih šalju lokalnim samoupravama. Ministar finansija Siniša Mali je juče objasnio kako se prijaviti za ovu vrstu pomoći.

Penzionerima, korisnicima privremene naknade - invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci - korisnicima privremene naknade kod Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) sutra, 30. novembra, će početi isplata državne pomoći u iznosu od po 20.000 dinara.

Prekosutra, 1. decembra, korisnicima socijalne pomoći biti isplaćeno 10.000 dinara. U Srbij ima oko 170.000 korisnika socijalne pomoći i 51.000 onih koji dobijaju novac za tuđu negu i pomoć.

Takođe se dotakao predstojeće EXPO izložbe.

- Zemlja će da procveta sa Ekspom, biće gotov metro, spojićemo vozovima aerodrom sa centrom grada, spojićemo ceo kružni prsten oko Beograda - kazao je.

Istakao je da će inflacija u decembru biti na nivou oko 7 odsto. Prema njegovim rečima, snižavanje cena grupe određenih proizvoda uticalo je na snižavanje inflacije.

- Penzije će od januara biti gotovo dvostruko veće, podigli smo ih sa 204 na 390 evra - izjavio je Vučić.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading