ELEKTRIČAR OTKRIO - OVAJ APARATIĆ "JEDE" STRUJU! Čim ga isključite, stižu manji računi!

Autor:

Vesti

29.11.2023

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Račun za struju gotovo u svim domaćinstvima je najveća stavka koju treba platiti. Mnogi se često iznenade cifrom, ali postoje male "cake" kojim račun značajno možete umanjiti.

ELEKTRIČAR OTKRIO - OVAJ APARATIĆ "JEDE" STRUJU! Čim ga isključite, stižu manji računi!

Foto: shutterstock, eps

Ukoliko vam stižu astronomski računi za struju, postoji način da uštedite. Nekoliko aparata u domaćinstvima veliki su potrošači, pa njihova redukovana upotreba može biti značajna za smanjenje te cifre.

Kada pomislite na stvari koje troše mnogo struje u vašem domaćinstvu, verovatno ne mislite na skromni ruter za povezivanje na Internet. Ali ako ga ostavite uključen ceo dan, trošiće znatno više električne energije.

Zbog toga treba obratiti pažnju na energetsku efikasnost rutera pre nego što ga kupite i uverite se da ima najmanju moguću potrošnju energije kada je uključen i u režimu mirovanja.

Nemačka savezna agencija za zaštitu životne sredine (UBA) tvrdi da je to posebno važno ako ruter ne može da se isključi jer koristi i telefonsku liniju. Ako je to slučaj, savet je da nabavite ruter koji ima mogućnost da barem isključi Wi-Fi kada se ne koristi.

Internet ruter ne troši više struje od frižidera ili drugih uređaja, ali bi opet bilo bolje da ga isključite kada nije u upotrebi.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading