HOĆE LI BITI POPUSTA NA RAČUNE ZA STRUJU KOJI KASNE?! Evo šta nas očekuje - ovako proverite koliko dugujete!

Autor:

Vesti

23.11.2023

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije potpisala sporazum sa sindikatima.

HOĆE LI BITI POPUSTA NA RAČUNE ZA STRUJU KOJI KASNE?! Evo šta nas očekuje - ovako proverite koliko dugujete!

Foto: shutterstock, eps

Štrajk koji je započet 24. oktobra od strane dela zaposlenih u "Pošta Srbije", a koji je doveo do kašnjenja u dostavi računa za električnu energiju, završen je 15. novembra nakon potpisivanja sporazuma sa reprezentativnim sindikatima od strane Vlade Srbije.

Ovo znači da će računi ponovo početi da stižu na kućne adrese, a redovni platiše se nadaju da će moći da uplate pre isteka roka za obračunavanje popusta, koji važi do 28. u mesecu.


Izvršni direktor snabdevanja u Elektroprivredi Srbije (EPS), Radovan Stanić, izrazio je uverenje da će građani moći da ostvare popust od 5% na svoje račune za električnu energiju. Stanić je za RTS istakao da su svi računi na vreme predati Pošti, što znači da će biti dostavljeni na vreme.

Međutim, za one kojima se žuri i ne žele da čekaju poštara, postoji mogućnost da provere svoje dugovanje na sajtu EPS-a u odeljku Uvid u račun i da ga onlajn plate. Kako je saopšteno, za samo dve nedelje na ovaj način se registrovalo oko 123.000 korisnika.

Domaćinstva i mali kupci električne energije na garantovanom snabdevanju mogu bezbedno i brzo da preuzmu svoj račun i elektronski da ga plate, bez odlaska u poslovnice platnih institucija. Ovo mogu učiniti putem sistema za instant plaćanja (IPS skeniraj) ili platnim karticama Dina, Visa i MasterCard.

Uz popust za izmirenje računa na vreme, EPS nudi još jednu pogodnost svojim korisnicima. Naime, obračunava se i dodatni popust od 5% ukoliko učešće niže tarife u mesečnom obračunu uvećaju za najmanje 5% u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading