POŠTARI OBUSTAVLJAJU ŠTRAJK! Doneta odluka!

Autor:

Vesti

22.11.2023

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženi sindikati Srbije "Sloga", čiji su članovi zaposleni u Pošti, doneli su odluku o prekidu štrajka.

POŠTARI OBUSTAVLJAJU ŠTRAJK! Doneta odluka!

Foto: Pošta Srbije

- Na zboru radnika, održanom danas u Pošti 21101 u Novom Sadu, oko 50 radnika koji su i dalje u obustavi rada je, nakon temeljnog razmatranja trenutne situacije, donelo odluku da prekinu obustavu i nastave sa radom od četvrtka, 23. novembra. Ova odluka prati uslov stroge provere ispunjenja tačaka sporazuma potpisanog između Vlade Srbije i reprezentativnih sindikata, koji nisu bili organizatori obustave - navodi se u saopštenju.

Obustava rada radnika JP Pošta Srbije je započeta 24. oktobra sa zahtevima za povećanje broja radnika, povećanje plata za najmanje 30%, prekida diskriminacije prema zaposlenima, i zvanične garancije od Vlade Srbije za ispunjenje ovih zahteva.

Vlada Srbije je 15. novembra potpisala sporazum sa reprezentativnim sindikatima, dogovorivši isplatu jednokratne pomoći svim radnicima, izuzev rukovodstvu, do 25. novembra, i obećavši povećanje plata od 10 posto od 1. novembra ove godine, s dodatnim povećanjem od 1. januara 2024. Takođe je dogovoreno povećanje plata za zaposlene u administraciji, izuzev rukovodstva, za 10 posto, počev od 1. januara 2024.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading