ĐILASOV SINDIKAT "SLOGA" KOČI PREGOVORE U POŠTI! Oglasio se ministar informisanja: Ovo su političke igre usmerene ka destabilizaciji Pošte!

Autor:

Vesti

16.11.2023

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U procesu rešavanja pitanja protesta u JP „Pošta Srbije“, Vlada Srbije je proaktivno pristupila dijalogu sa svim sindikatima unutar ovog preduzeća - kako reprezentativnim, tako i onima koji to nisu", navodi u početku svog saopštenja Mihailo Jovanović, ministar informisanja i telekomunikacija.

ĐILASOV SINDIKAT "SLOGA" KOČI PREGOVORE U POŠTI! Oglasio se ministar informisanja: Ovo su političke igre usmerene ka destabilizaciji Pošte!

Foto: Printscreen/www.srbija.gov.rs

- Na razgovore su pozvani svi sindikati, međutim, Sindikat „Sloga“, pod vođstvom Stefana Mitrovića, koji ima samo 48 članova od ukupno više od 14 hiljada radnika ovog preduzeća, odbio je učešće u ovom dijalogu. Smatram da njihovo odbijanje i pokušaji da ospore postignuti dogovor predstavljaju isključivo politički motivisane akcije koje zanemaruju stvarne interese radnika. Stefan Mitrović i „Sloga“ ne poseduju bilo kakav legitimitet za osporavanje dogovora koji je postigla predsednica Vlade Srbije sa dva reprezentativna i jednim nereprezentativnim sindikatom koji zastupaju interese više hiljada zaposlenih u Pošti Srbije - piše u saopštenju i dodaje se:
 
- Očigledno je da se u ovom slučaju radi o političkim igrama usmerenim ka destabilizaciji Pošte Srbije, a ne ka poboljšanju uslova rada njenih zaposlenih. Sindikat „Sloga“, kao politička organizacija Dragana Đilasa, sledi istu agendu u Pošti Srbije kao i Đilas u svojem političkom delovanju. Prioriteti Stefana Mitrovića i „Sloge“ su politički interesi Dragana Đilasa, a ne dobrobit radnika Pošte Srbije, baš kao što i Đilasova politika ne odražava interese građana, već lične interese Dragana Đilasa. 
 

Kao bivši radnik Pošte, svestan sam vrednosti i posvećenosti naših zaposlenih. Zato, želim da istaknem da je dogovoreno značajno povećanje plata, počevši od novembra ove godine sa povećanjem od 10%, a u januaru će uslediti još jedno povećanje od 10%, što ukupno čini kumulativno povećanje od 21%. Takođe, svim zaposlenima će biti isplaćeno dodatnih 20 hiljada dinara do 25. novembra. 
 
Pozivam sve radnike Pošte Srbije da se od danas vrate normalnom radu i da ne podležu političkom uticaju onih koji ih pokušavaju zloupotrebiti u svoje političke svrhe.-

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Aleks

16.11.2023 09:17

Opozicija je umesala prste kako bi destabilizovala ovaj sektor. Jasno.

marko

16.11.2023 12:46

Radnici u pošti trpe zbog samovolje Sindikata Sloga koji samo gleda kako da se uvuče Đilasu i njegovim marionetama.