UŠTEDITE NOVAC TOKOM ZIME: Jednostavno podešavanje na OVIM kućnim uređajima možete smanjiti troškove i do 1.000 EVRA!

Autor: M.O.

Lifestyle

01.11.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako uštedeti energiju i novac svakodnevnim podešavanjem aparata u kući?

UŠTEDITE NOVAC TOKOM ZIME: Jednostavno podešavanje na OVIM kućnim uređajima možete smanjiti troškove i do 1.000 EVRA!

Foto: Pixabay, EPS

Svi znamo koliko su računi za struju visoki tokom zime, ali malo nas zna da jednostavnim podešavanjem načina na koji koristimo uobičajene uređaje možemo uštedeti čak do 1.000 evra godišnje!

Da biste smanjili račune za grejanje, prvo trebate obratiti pažnju na "vampirske postavke" kućnih aparata koje nepotrebno crpe energiju i povećavaju troškove.

Jedan od najjednostavnijih načina za uštedu je smanjenje temperature termostata. Samo jedan stepen niža temperatura može smanjiti vaš račun za grejanje za deset odsto.

Zamislite koliko biste mogli uštedeti ako termostat smanjite za tri stepena! Prema procenama, to bi moglo dovesti do smanjenja računa za energiju za oko 435 evra.

Mašina za pranje sudova je još jedan uređaj na kojem možete uštedeti. Korišćenje eko postavke ili postavke za štednju energije može smanjiti potrošnju energije za 20 do 40 odsto. Prema istraživanju, to bi moglo rezultirati uštedom od oko 164 evra godišnje, prenosi "The San".

Republika

Foto: pixabay.com

Ako imate termostatske radijatorske ventile (TRV) na svojim radijatorima, možete uštedeti do 86 evra godišnje

 

Slično tome, smanjenje temperature protoka vode u bojleru može vam doneti uštedu od oko 128 evra godišnje.

Ako imate termostatske radijatorske ventile (TRV) na svojim radijatorima, možete uštedeti do 86 evra godišnje. TRV-ovi detektiraju temperaturu prostorije i kontrolišu koliko tople vode ulazi u radijator, što omogućuje brže zagrijavanje prostorije i održavanje željene temperature.

Mašina za sušenje veša je još jedan energetski proždrljiv uređaj. No, ako se odlučite koristiti eko ili niske toplinske postavke, možete smanjiti svoj račun za energiju za oko 60 evra godišnje.

Na kraju, temperature frižidera i zamrzivača takođe mogu uticati na vašu potrošnju energije. Preporučuje se postavljanje temperature frižidera na 5°C, a zamrzivača na -18°C, što bi moglo rezultirati uštedom od oko 57 evra godišnje.

Ukratko, jednostavne promene u načinu na koji koristite svoje uređaje mogu vam doneti značajne uštede na računima za energiju. Podesite termostat, koristite eko postavke na mašinama za pranje sudova i veša, smanjite temperaturu bojlera i koristite TRV-ove na radijatorima. Na taj način možete uštedeti stotine evra godišnje, što će se sigurno osetiti u vašem novčaniku!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading