ŠEST TRIKOVA ĆE VAM PREPOLOVITI RAČUN ZA STRUJU: Ove greške mnogi prave jer nisu ni svesni koliko zapravo to TROŠI!

Autor: M.O.

Lifestyle

09.10.2023

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Greška koju mnogi prave, a zbog koje rastu računi

ŠEST TRIKOVA ĆE VAM PREPOLOVITI RAČUN ZA STRUJU: Ove greške mnogi prave jer nisu ni svesni koliko zapravo to TROŠI!

Foto: Shutterstock

Postoji nekoliko jednostavnih načina kako, uz sitne promene navika, u domaćinstvima možete racionalno da koristite energiju i uštedite novac.

Evo nekoliko mera za uštedu energije:

1. Koristiti produžni kabl sa više priključaka i dugmetom za uključivanje. Kada završite posao samo pritisnete jedno dugme i svi aparati su isključeni. Pažnja! To ne važi za inkdžet-štampače. Oni se ne priključuju na produžni kabl.

2. Isključite skrinsejver: Zaštitnik ekrana povećava potrošnju struje i kod modernih monitora nije potreban. Umesto toga, bolje je aktivirati "isključi monitor“.

Republika

Foto: Shutterstock

Prepolovite vaš račun za struju pomoću ovih saveta

3. Koristiti „sleep mode“: Kompjuter i monitor treba da budu prebačeni na taj režim. Ovo podešavanje se nalazi na kontrolnoj tabli, pod stavkom „power option“. Drugačije od modusa „stand-by“, kod „sleep“ modusa je kompjuter potpuno isključen i pored toga vrlo brzo može da se startuje.

4. WLAN-ruter isključiti: Ukoliko ruter nije stalno uključen, takođe može da se uštedi struja. Jer, čak i kada se WLAN ne koristi, ruter troši struju. Zbog toga ga treba noću isključiti.

5. Koristite dnevno svetlo: Čak i pozicija radnog stola može da vam uštedi struju. Radno mesto postavite ispred prozora. Kada je tmurno napolju koristite lampe čija svetlost može da se podešava, da ne svetle punim kapacitetom.

6. Aparati za zabavu imaju različitu potrošnju struje. Na primer, konzole za igrice troše struju duplo više nego televizor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading