"SLUČAJ VIDOVIĆ" NIJE PRVI U SRPSKOM FUDBALU: Pre gotovo četvrt veka Crvena zvezda je načinila identičan propust na međunarodnoj sceni!

Autor:

Sport

09.10.2023

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Slučaj Miloša Vidovića" nije prvi koji se dogodio u srpskom fudbalu.

"SLUČAJ VIDOVIĆ" NIJE PRVI U SRPSKOM FUDBALU: Pre gotovo četvrt veka Crvena zvezda je načinila identičan propust na međunarodnoj sceni!

Foto: Starsport

Oko 5.000 ljubitelja fudbala uživalo je na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu u sportskoj predstavi koju su priredili igrači domaćeg Radničkog 1923 i aktuelnog šampiona Crvene zvezde.

Crveno-beli su ostvarili trijumf rezultatom 4:3, ali je izvesno da će navedeni susret, usled administrativnih problema vezanih za Miloša Vidovića, biti registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist crveno-belih.

Međutim, navedeni događaj nije prvi slučaj ovakve prirode u srpskom fudbalu. 

Sada već davne 2000. godine slične zavrzlama dogodila se i fudbalerima Crvene zvezde i to na međunarodnoj sceni. Naime, leta navedene godine crveno-beli su eliminisani iz kvalifikacija za Ligu šampiona. U dvomeču, zahvaljujući tadašnjem pravilu gola u gostima, Dinamo iz Kijeva je nastavio takmičenje u elitnom evropskom kupu, dok su puleni tadašnjeg trenera Slavoljuba Muslina utehu potražili u Kupu UEFA.

Za protivnika je Crvena zvezda imala Seltu iz Viga. Prvi susret u srpskoj prestonici okončan je trijumfom šampioina tadašnje SR Jugoslavije minimalnim rezultatom 1:0, a strelac pobedonosnog pogotka na "Marakani", Goran Drulić, svoje golgetersko umeće pokazao je i na "Balaidosu", tako da su crveno-beli na odmor otišli sa prednošću od 2:1.

U nastavku susreta Selta je preokrenula rezultat, slavila rezultatom 5:3, a meč je još jednom obeležio Zvezdin golgeter zabeleživši het-trik.

 

 

Međutim, u navedenom susretu crveno-beli su imali dvojicu fudbalera u protokolu koji usled parnih žutih kartona, nisu imali pravo da nastupe, što svakako nije promaklo čelnicima UEFA organizacije i susret je kasnije registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist španske ekipe.

Crvena zvezda je svakako i ostvarenim na terenu ostala bez prava na nastavak takmičenja, ali je u celokupnoj priči najviše ostao pogođen Goran Drulić kojem je obrisan sjajni učinak sa "Balaidosa".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

https://www.republika.rs/pretraga-vesti?search_parameter=%C5%A1abaz+nejpir

Komentari (0)

Loading