TAJKUN MIŠKOVIĆ POD ISTRAGOM ZBOG BAJATIH PAŠTETA!

Vesti

09.03.2018

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veterinarska inspekcija pokrenula je istražni postupak protiv "Juhora", firme koja radi u okviru "Delta holdinga", čiji je vlasnik Miroslav Mišković!

RepublikaFoto: Tanjug
Miroslav Mišković

Srpski telegraf danima piše o prevari i ugrožavanju zdravlja potrošača nakon što su nam se javili Beograđani koji su u "Juhorovoj" prodavnici u centru grada kupili ćureće paštete delikata sa isteklim rokom trajanja. Posle njihove prijave, i naša ekipa je tog 7. marta, nešto posle 11 časova, kupila te paštete, čiji je rok istekao 5. marta. Kao dokaz za to imamo i fiskalni račun.

TRAŽIMO SNIMAK

Novinarka našeg lista juče je u inspekciju odnela kupljenu paštetu kojoj je istekao i fiskalni račun. Istovremeno, od "Delta holdinga", nakon njihove tvrdnje da smo napisali neistinu o prodaji bajatih pašteta, tražili smo da nam dostave video-zapis iz prodavnice u Vlajkovićevoj ulici (kamere postoje) za 7. mart. Ukoliko im je stalo do istine, na tom snimku će lako uočiti našu novinarku kako kupuje paštete, ali i to da je sporna roba posle toga, kada smo im uputili zvanična pitanja, sklonjena sa rafa. Zbog toga je inspekcija, koja je posle naše prijave istog dana po podne otišla u kontrolu, paštete sa isteklim rokom trajanja našla u magacinu.

Ovo je bio udar na sirotinju, koja najviše kupuje paštete, Petar Bogosavljević, pokret potrošača

- Ovaj predmet je u našem istražnom postupku i sve prodavnice "Juhora" biće pod nadzorom ubuduće. Nažalost, naša inspektorka nije uhvatila radnike "Juhora" na delu, kako prodaju paštete kojima je prošao rok, već ih je pronašla u magacinu. Možemo pretpostaviti da su nadređeni, nakon vaših pitanja, pretpostavili da će inspekcija izaći na teren - rekao nam je Dušan Ljuština iz veterinarske inspekcije.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Sporna pašteta

TO JE NEDOPUSTIVO

Petar Bogosavljević iz Pokreta za zaštitu potrošača Srbije ukazuje da je posebno problematično što su proizvode sa isteklim rokom kupovali siromašniji građani jer ih je svakako privukla cena pašteta od 9,99 dinara, koliko su koštale po komadu, uz uslov da se kupi tri komada (cena je bila 29,99 dinara za dva komada i onda se treći dobijao gratis).

- Paštete kojima je istekao rok nikako nisu smele da se nađu u prodaji. To je podložno kažnjavanju, posebno što te proizvode kupuju najsiromašniji među nama. Mnogima je pašteta svakodnevni obrok, a tek kad vide da je tako jeftina, kupiće je bez razmišljanja i proveravanja roka. Ovo je nepošteno prema drugim proizvođačima i trgovcima, a nemoralno prema potrošačima - upozorava Bogosavljević.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović poručio je za Srpski telegraf da stoji iza svoje izjave da će bez obzira na sve protiv "Juhora" biti napisana prijava.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading