NEĆU DA TRPIM JAVAŠLUK! Vesić nenajavljeno obišao aerodrom - evo šta je tražio od inspekcije (FOTO)

Autor:

Vesti

07.07.2023

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se ministar Vesić nakon što je nenajavljeno obišao aerodrom Nikola Tesla.

NEĆU DA TRPIM JAVAŠLUK! Vesić nenajavljeno obišao aerodrom - evo šta je tražio od inspekcije (FOTO)

Foto: Republika

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić obišao je jutros aerodrom u Beogradu, nakon čega je izjavio da je danas poslao dopis nadležnoj inspekciji rada da se provere uslovi rara zaposlenih na aerodromu Nikola Tesla

Kako je napisao na svom Instagram profilu, poseta je bila nenajvaljena, zbog problema koji su obeležili prethodnih nekoliko nedelja.

- Jutros sam nenajavljeno došao na aerodrom Nikola Tesla. Obišao sam sve službe da čujem od ljudi koji rade koje probleme imaju. I razgovarao sa putnicima - napisao je Vesić.

Republika

Foto: Republika

Goran Vesić

Ministar je dodao da je prvo obišao sortirnicu prtljaga i porazgovarao sa ljudima koji tu rade.

- Hteo sam da iz prve ruke čujem šta su njihovi problemi i da proverim da li su ispunjena obećanja koja su mi data od strane poslodavca Vansija. Probleme ne smemo da guramo pod tepih već moramo da se sa njima direktno suočimo. I da ih rešavamo. Znam da sam dosadan koncesionaru i da remetim njihov komfor ali ja sam srpski ministar i neću da trpim javašluk na srpskom aerodromu. Ne interesuje me šta se dešava na drugim aerodromima u Evropi - objavio je Vesić.

Vesić je naveo da je zatražio od inspekcije i da ispita sve navedeno.

- U dopisu sam naveo da kompanija Vansi mora da pokaže poštovanje prema zaposlenima i da poštuju sve srpske zakone.Tražio sam od insepkcije da ispita sve što sam naveo da sam video kao prijave koje su podnosili sindikati - rekao je Vesić.

Ovo je verovatno prvi put da neki ministar prijavi inspekciji neku stranu kompaniju.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Putnik

07.07.2023 20:00

E moj ministre, gde si bio pre neki dan da razgovaras sa putnicima koji su nekoliko sati cekali svoj prtljag u prostoriji bez ikakvih obavestenja jer su se na ekranima vrtele samo reklame a temperatura je bila veca nego napolju. I nema gde da se sedne. Tesko da putnici 50+ ako sednu na pod mogu i da ustanu. Nigde nekog odgovornog da da neko obavestenje. Cekas a nemas pojma koliko ces cekati. Vazno je da su u prostor gde se ceka prtljag smestili provajdere mobilne telefonike 2 kom. sto nigde do sada ne videsmo a sto nema toaleta to je sporedan problem. Prema tome situacija na aerodromu je ista ili jos gora, da se ne zavaravamo.

mita

07.07.2023 20:30

inspekcija sve firme da obidje,domace i strane.Javasluk i rad na crno skoro u svim firmama,kad nema ko da kontrolise.