OBRATITE PAŽNJU NA OVO UKOLIKO PLANIRATE DA SE SKUĆITE! U ovom delu Srbije kuća i za 8.500 hiljada evra - ali postoji jedna caka

Autor:

Vesti

04.07.2023

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto par kvadrata stana u velikom gradu - kuća na selu!

OBRATITE PAŽNJU NA OVO UKOLIKO PLANIRATE DA SE SKUĆITE! U ovom delu Srbije kuća i za 8.500 hiljada evra - ali postoji jedna caka

Foto: pixabay.com

Na domaćem tržištu nekretnina trenutno ima za svakog ponešto, a ko može da bira gde će živeti, ima šansu da za pet kvadrata stana u Novom Sadu kupi lepu kućicu u nekom banatskom selu. Kvadrat u Novom Sadu je oko 2.000 evra, a kuća na selu i manje od 10.000 evra - pa birajte.

Najjeftinije kuće s dvorištem u Vojvodini su u Banatu u selima ka rumunskoj granici i njihova cena ne prelazi 10.000 evra.

Jeftinih kuća ima i u selima u okolini: Jaše Tomića, Kikinde, Nakova, Mokrina, Banatskog Velikog Sela i ostalo. Reč je o kućama sa baštama, dok je za veće parcele zemlje potrebno više novca.

Jedna takva ponuđena je u Jaše Tomića i prostire se na 128 kvadrata. U dvorištu je i pomoćni objekat. Plac je 11 ari, oblika kvadrata i ograđen je u celosti. Voda i struja su isključeni i potrebno je platiti priključke, oko 70.000 dinara struja i 40.000 dinara voda. Čvrsta gradnja je u pitanju i to od cigli, a pomoćni objekat od blokova. U cenu ulaze i stvari koje se nalaze u kući - navedeno je u ogasu, dok vlasnik za nju potražuje 10.000 evra.

Prema rečima agenata reč je o kućama koje je potrebno rekonstruisati, ali su svakako jeftinije od stanova u većim gradovima u čitavoj Srbiji.

Najjeftinija kuća u ponudi nalazi se u mestu Panonija udaljenom od Bačke Topole 15 kilometara i košta 8.500 evra. Reč je o dvojnoj kući koja se prostire na 42 kvadrata.

Cene kuća po Vojvodini su ove godine poskupele, jer su pratile ono što se dešavalo sa tržištem stanova, ali ne u onoj meri kao što je to slučaj sa stanovima u Novom Sadu. To znači da nema više kuća za 5.000 evra kao što je to bio slučaj ranijih godina.

Za kuću u Sonti sa jutrom zemlje i baštom od 1.500 kvadrata gde se nalazi i vinograd treba izdvojiti 30.000 evra, a ona bi po mišljenju agenata za nekretnine mogla da se proda za najviše 25.000 evra, prenosi Dnevnik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading