NOVČANA POMOĆ ŽRTVAMA POPLAVA STIŽE U JULU! Što je veća šteta, to je veći iznos, ministar objasnio koliko će ko dobiti

Autor:

Vesti

26.06.2023

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izbos se kreće se od 200 do 800 hiljada dinara, rekao Ministar za javna ulaganja, Marko Blagojević

NOVČANA POMOĆ ŽRTVAMA POPLAVA STIŽE U JULU! Što je veća šteta, to je veći iznos, ministar objasnio koliko će ko dobiti

Foto: RINA

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević najavio je da bi isplata novčane pomoći građanima koji su pretrpeli štetu u poplavama trebalo da krene od jula meseca. 

- Iznos novčane pomoći građanima zavisi od štete. Što je već šteta to je iznos veći. Kreće se od 200 do 800 hiljada dinara. Štete se dele u pet kategorija. Za prvu je predviđeno 200, za drugu 300, za četvrtu 500 i za petu kategoriju koja podrazumeva najveće oštećenje pomoć je 800 hiljada dinara. Očekujem da isplata krene sredinom jula, ali sve zavisi od lokalnih samouprava. 2014. bilo je potrebno tri meseca da bi bio isplaćen privi iznos. Već 2016. je bilo dovoljno četiri nedelje i ja očekujem da će to i sada biti slučaj - rekao je Blagojević za Kurir TV.

On je dodao da je 1.600 stambenih objekata, prema izveštajima lokalnih samouprava, oštećeno u poplavama tokom juna meseca.

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

 

-Neuporedivo je bila veća količina padavina nego što je to bio slučaj ranije. Država od 2014. novčano pomaže porodicama koje su pretrpele štetu u poplavama, a ovaj put će pomoć biti nešto veća nego ranije. Došlo je do porasta cena građevinskog materijala na svetskom tržištu, ne samo u Srbiji, već na globalnom nivou i ova pomoć treba da isprati taj rast cena. Pomoć je do 50 odsto veća nego ranije - rekao je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading