MINISTARSTVO IZAŠLO SA PRELIMINARNIM PROCENAMA! Vesić: Šteta od poplava između 2 i 2,5 milijarde!

Autor:

Vesti

21.06.2023

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je, prema procenama, šteta na infrastrukturi koja je u nadležnisti države kao posledica poplava, između dve i 2,5 milijardi dinara.

MINISTARSTVO IZAŠLO SA PRELIMINARNIM PROCENAMA! Vesić: Šteta od poplava između 2 i 2,5 milijarde!

Foto: Privatna arhiva

Goran Vesić

- Štetu na državnim putevima utvrđujemo i ona će biti kao što sam rekao oko 2.5 milijarde dinara. Sada stižu procene štete od lokalnim samouprava na njihovoj infrastrukturi kako saobraćajnoj tako i na privrednim objektima i poljoprivredi. Pominjala se šteta vrednosti oko 2 milijarde dinara ali verovatno će biti veća. Time se bavi vladin štab na čijem je čelu predsednica Vlade. Vlada je donela odluku da nadoknadi štetu. U koordinaciji smo sa lokalnim samoupravama, videćemo kako će šteta bila nadoknađena - rekao je Vesić za TV Pink.

Ministar je naveo da količina padavina u poslednjih 20-ak dana nije ništa manja od one iz 2014. godine, a Srbija je prošla sa manje štete nego pre devet godina.

- To znači da je urađeno mnogo nasipa, obaloutvrda. Naravno, nije urađeno sve, ali mnogo toga jeste - rekao je Vesić.

Foto: Peđa Vučković

 

U tom smislu, naveo je da selo Adrani, u kojem se urušio most, nije poplavljeno, zahvaljujući obaloutvrdi koju su uradile „Srbijavode“.

Vesić je rekao i da se sada radi devijacija puta, kako bi kroz nekoliko dana profunkcionisao saobraćaj na Ibarskoj magistrali, dok će novi most biti izgrađen u roku od četiri meseca.

Ponovio je da nije bilo štete na Moravskom koridoru, već je samo voda odnela materijal sa jednog od gradilišta, a da je razlog za zastoj u radovima to što je on naložio da „Koridori Srbije“ svu mehanizaciju stave na raspolaganje ugroženim lokalnim samoupravama.

- Ja nemam problem sa tim da izađem u javnost i da kažem šta se desilo i kako ćemo to rešiti, ali samo da ne izmišljamo stvari koje se nisu desile - rekao je ministar Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading