PODRŠKA RAZVOJU NAUKE I OBRAZOVANJA! NIS ulaže 144,5 miliona dinara u okviru programa "Zajednici zajedno"

Autor:

Vesti

15.06.2023

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svesna činjenice da je obrazovanje glavni stub razvoja svake zemlje, a da su mladi ljudi naša budućnost, kompanija NIS raspisuje konkurs u okviru programa „Zajednici zajedno“ za 2023. godinu u čijem je fokusu podrška razvoju nauke i obrazovanja u partnerskim gradovima i opštinama širom naše zemlje.

PODRŠKA RAZVOJU NAUKE I OBRAZOVANJA! NIS ulaže 144,5 miliona dinara u okviru programa "Zajednici zajedno"

Foto: NIS

Nis

Imajući u vidu napore države da se unaprede uslovi za obrazovanje koje podstiče ostanak mladih u Srbiji, kao i usvojenu Strategiju za razvoj obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji do 2030. godine, NIS će ove godine uložiti 144,5 miliona dinara u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola.

Deo sredstava će takođe biti usmeren i na unapređenje istraživačkih i inovacionih kapaciteta i infrastrukture naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova u gradovima i opštinama koji su obuhvaćeni programom što predstavlja jedan od nacionalnih prioriteta.

Reč je ujedno i o najvećem godišnjem iznosu sredstava koje će NIS izdvojiti za podršku lokalnim zajednicama u okviru programa „Zajednici zajedno“ od njegovog osnivanja 2009. godine. Na ovaj način kompanija NIS  želi da obeleži 15 godina postojanja ovog najvećeg korporativnog društveno odgovornog programa u našoj zemlji.

https://www.instagram.com/p/CtglChpsSGC/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==

Ovogodišnji programski ciklus NIS realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije, a prilikom odabira oblasti koja će biti podržana ove godine NIS se takođe rukovodio rezultatima ankete o stanju i potrebama u obrazovnim ustanovama u 13 lokalnih samouprava - učesnika programa.

Programom su obuhvaćeni gradovi i opštine širom naše zemlje u kojima NIS obavlja najveći deo svojih poslovnih aktivnosti: Beograd, Novi Sad, Požarevac, Niš, Čačak, Zrenjanin, Pančevo, Kikinda, Kanjiža, Novi Bečej, Srbobran, Žitište i Veliko Gradište.

Prijave na ovogodišnji konkurs počinju 15. juna i traju do 8. septembra 2023. godine do 16 časova, a svi uslovi i propozicije konkursa objavljeni su na sajtu kompanije NIS, na linku: https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/.

O projektima koji će dobiti podršku za realizaciju odlučuje Komisija za izbor projekata, a rezultati konkursa biće objavljeni u drugoj polovini oktobra tekuće godine.

- Ove godine obeležavamo deceniju i po trajanja našeg programa na koji smo posebno ponosni - programa ’Zajednici zajedno’.  U proteklih 15 godina bili smo u prilici da u saradnji sa partnerskim gradovima i opštinama unapredimo oblasti od ključnog značaja za njihov, ali i razvoj društva u celini. Sasvim konkretno, od 2009. godine do danas, u okviru ovog programa realizovano je više od 1.000 projekata ukupne vrednosti od gotovo 1,6 milijardi dinara. Ponosni smo što u kontinuitetu doprinosimo razvoju opština i gradova u Srbiji, a  ulaganje u zajednicu u kojoj poslujemo predstavlja i naše strateško opredeljenje kojem ostajemo dosledni - izjavio je ovim povodom Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading