OVO SU NOVE CENE GORIVA! Evo koliko ćemo plaćati dizel i benzin na srpskim pumpama!

Autor:

Vesti

27.01.2023

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove cene traju do sledećeg petka.

OVO SU NOVE CENE GORIVA! Evo koliko ćemo plaćati dizel i benzin na srpskim pumpama!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Prevarant traži novac za benzin

Litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama maksimalno koštati 200 dinara za litar, a benzin evropremijum BMB 95 najviše 170 dinara za litar, saznaje Blic.

Podsetimo, prošle sedmice litar evrodizela koštao je 198 dinara, dok je litar benzina evropremijum BMB 95 bio najviše 167 dinara.

Inače, cena dizela je u kratkom vremenu drastično pala. Litar se polovinom oktobra na srpskim pumpama prodavao za 220 dinara, a litar benzina za 185. Tada je i cena barela na evropskom tržištu bila na vrhu - kretala se i do 117 dolara po barelu.

U međuvremenu situacija je dobila obrt. Manja globalna tražnja, ali i strah od recesije između ostalog doveli su i do pada cene nafte na svetskom tržištu. U međuvremenu cena je počela da raste. Jutros je cena barela na londonskom tržištu 87 dolara, prošle nedelje barel se prodavao za 84 dolara, pre toga i za koji dolar manje.

Zbog Kine veće cene u celom svetu?

Sve je izglednije da će ukidanje kovid ograničenja u Kini dovesti do velikog rasta tražnje za naftom, saopštava Međunarodna agencija za energiju. Sve to moglo bi sada dovesti do veće tražnje i nove veće cene goriva u svetu.

Prema navodima ove organizacije, snabdevanje ruskim energentima je u padu, što nije bio problem dok je bila smanjena privredna aktivnost na globalnom nivou, ali bi u narednom periodu moglo postati ozbiljna prepreka rastu ekonomije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading