OVO SU NOVE CENE GORIVA U SRBIJI! U narednih sedam dana OVOLIKO ćemo plaćati BENZIN i dizel

Autor:

Vesti

16.09.2022

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evrodizel će se od danas od 15 časova do narednog petka u isto vreme prodavati po ceni od najviše 216 dinara za litar, a benzin evropremijum BMB 95 za najviše 174 dinara za litar, objavilo je na svom sajtu Ministarstvo trgovine.

OVO SU NOVE CENE GORIVA U SRBIJI! U narednih sedam dana OVOLIKO ćemo plaćati BENZIN i dizel

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Sipanje goriva na pumpi

Prethodno se Evrodizel prodavao po ceni od najviše 217,5 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za najviše 177 dinara za litar.

Republika

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Nove cene goriva u Srbiji

Vlada Srbije donela je nedavno i donela odluku o produžetku Uredbe za ograničenje cena goriva koja će važiti do septembra za još sedam dana. Odluka je, kako je navedeno, doneta imajući u vidu da energetska kriza na svetskom tržištu i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice te robe, bitne za građane Srbije.

Nafta u padu

Cena nafte u četvrtak na međunarodnim tržištima je bila u padu. Barel sirove nafte na londonskom tržištu je pala za 2,72 dolara na 91,38. Na američko tržištu barelom se trgovalo po ceni od 86.85 što je za 1,63 dolara manje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading