IZREČENA ČETVRTA DOŽIVOTNA KAZNA U SRBIJI! Najstroža kazna za ubistvo u Požarevcu!

Autor:

Hronika

16.09.2022

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Požarevcu žalilo se na odluku suda da V.J. bude osuđen na 20 godina, pa ga je Apelacioni sud osudio na kaznu doživotnog zatvora

IZREČENA ČETVRTA DOŽIVOTNA KAZNA U SRBIJI! Najstroža kazna za ubistvo u Požarevcu!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Zatvor

Apelacioni sud u Kragujevcu nakon žalbe Višeg javnog tužilaštva u Požarevcu izrekao je kaznu doživotnog zatvora V.J. koji je kuhinjskim nožem ubio ženu R.K. (87).

Optuženi je pokušao da siluje ženu, ali kako se ona branila on ju je izbo sečivom. Ubistvo se odigralo u selu Rečica kod Požarevca.

Više javno tužilaštvo u Požarevcu žalilo se na odluku suda da V.J. bude osuđen na 20 godina, pa ga je Apelacioni sud u Kragujevcu  osudio na kaznu doživotnog zatvora.

Inače, ovo je četvrta izrečena kazna doživotnog zatvora u Srbiji.

Podsetimo, jezivi slučaj otkriven je početkom januara, kada je baka Radinka pronađena mrtva u svojoj kući.

- Posle samo 20 sati uhapšen je V.J. inače državljanin Rumunije, koji je osumnjičen za ubistvo - podseća izvor Kurira.

Kako  sagovornik ističe, utvrđeno je da je V.J. koji je živeo u bakinom komšiluku, upao u njenu kuću sa namerom da je siluje.

- Poneo je sa sobom nož za klanje svinja, a kada je ušao u kuću ona je spavala. Prišao je i naredio joj da skine odeću, a pošto je ona to odbijala pokušao je da je obljubi. Nesrećna starica se sve vreme branila, pa nije uspeo u bolesnoj zamisli. Na kraju je potegao nož i počeo da je ubada po stomaku i grudima - priča izvor.

- Kada ju je izbo, V.J. je starici prerezao vrat.-

Viši sud u Požarevcu osudio je V.J. 21. aprila ove godine na 20 godina robije, ali je tužilaštvo uložilo žalbu.

- Žalba je prihvaćena i on je osuđen na doživotnu robiju.On je, inače, četvrta osoba koja je u Srbiji osuđena na ovu kaznu.-

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading