MINISTAR SINIŠA MALI OTKRIO KAD KREĆE ISPLATA OD 50 EVRA ZA PENZIONERE: Ovog datuma leže novac!

Autor: Republika

Vesti

28.08.2021

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali gostuje u jutarnjem programu na TV Prva.

Republika

Foto: printskrin

Siniša Mali otkrio kad kreće isplata od 50 evra penzionerima

Tema gostovanja su dobri rezultati iz ove godine, povećanje minimalne cene rada, kao i isplata državne pomoći.

- Mi smo juče imali sastanak SES-a, to je jedan kontinuirani proces iz godine u godinu ii meni je važno da smo taj socijalni dijalog uspostavili - naglasio je Mali.

- Mi smo juče izašli sa predlogom da minimalna zarada bude 35.012 dinara, odnosno da po prvi put u istoriji pređemo tih 35 hiljada. - rekao je ministar i dodao da od 2017. godine minimalna zarada u Srbiji raste tri puta brže nego rast BDP-a.

On je objasnio da nam pet puta brže raste minimalna zarada od minimalne potrošačke korpe i dodao da se zalaže da minimalna zarada dostigne minimalnu potrošačku korpu.

Republika

Foto: printskrin

Mali najavio u februaru, martu još 20,000 dinara za penzionere

- Ubrzano nam raste minimalna cena rada. Po projekcijama 2023. godine treba da budu izjednačene minimalna potrošačka korpa i minimalna zarada- istakao je Mali.

- Mi ćemo sa ovim povećanjem minimalne zarade, povećanjem plata i penzija 2022. imati prosečnu platu u Srbiji od 670 evra minimum.

Ministar je dodao da ćemo ovom ekonomskom politikom, u okviru plana Srbija 2025 imati mogućnost da nam prosečna zarada bude 900 eura.

Ministar je rekao da će 22. septembra biti isplaćeno 50 evra za penzionere.

- Dodatno na to, februar, mart naredne godine, još 20.000 dinara za naše najstarije sugrađane.

Ministar je naglasio da se u Srbiji trenutno gradi sedam auto-puteva i da je on veliki optimista.

Ministar je rekao da ćemo do kraja godine imati minimum 6,5 rasta BDP-a i da ćemo biti prva ili druga ekonomija u Evropi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
MRK

28.08.2021 16:55

Kada smo tako uspešni u svemu, zašto je ovo ovako, 2006. godine dodatak za pomoć i negu osoba sa 100% invaliditetom je bio 13.917 dinara a danas taj dodatak iznosi čitavih 10.599 dinara, da je pratio rast penzije taj dodatak bi danas bio preko 30.000 dinara?