Sjajana vest iz Kragujevca! Radnici spremni za serijsku proizvodnju u Fijatu

Autor: Večernje novosti, Republika

Vesti

03.09.2019

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaposleni u kompaniji "Fijat-Krajsler automobili Srbija" u Kragujevcu vratili su se juče na posao, a posle tronedeljnog kolektivnog odmora, te višednevnog plaćenog odsustva, 3. septembra počinje serijska proizvodnja modela "500L". U fabrici kažu da su spremni i za montiranje novog automobila, čiju proizvodnju najavljuju zvaničnici ove automobilske grupacije u Torinu.

Foto: Ilustracija

Čelnici sindikata kažu da je zaposlenima najavljeno da će do kraja godine po dve nepune nedelje mesečno raditi na proizvodnji modela "500L", ali da im niko zvanično nije saopštio da se pripremaju za proizvodnju novog modela.

Sajt blizak grupaciji u Torinu je nedavno objavio izjavu Fransoa Olivijea, direktora brenda grupacije FKA, prema kojoj bi novi "Fijatov" gradski džip (SUV) već sledeće godine mogao da se proizvodi u Kragujevcu. Pored toga, neformalno se navodi i da bi u centru Šumadije trebalo da se proizvodi i model "500 đardinijera", što je zbunilo ovdašnju javnost, bez obzira na to što su zvaničnici "Fijata", prilikom potpisivanja ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa Republikom Srbijom pre deset godina, najavili da će sa traka u kragujevačkoj fabrici izaći dva modela automobila.

Nezvanično se saznaje da kompanija FKA, i pored proizvodnje novog modela u Kragujevcu, neće odustati od sklapanja modernizovanog modela "500L", sa ugrađenim hibridnim i elektro motorom, a da li će ta "linija" dobiti obrise "đardinijere" ili će to biti potpuno novi model - ostaje da se vidi. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading